Boeken, Recensies, Roman

Recensie: Zondig Koninkrijk (Meghan March)

3.5 out of 5 stars

Titel: Zondig Koninkrijk

Serie: Mount (3)

Auteur: Meghan March

Uitgeverij: SVM Publishing (9 juli 2019)

Genre: Roman, New Adult

Aantal bladzijdes: 234

Prijs: € 6,99 (e-book)


Als iets van mij is, houd ik het ook. Dat geldt ook voor Keira Kilgore. Het is niet meer genoeg dat ze bij mij in het krijt staat. Niet meer genoeg dat haar lichaam van mij is. Ik wil meer.

Ze kan wel proberen me te weerstaan, maar ik geef het niet op. Ik geef háár niet op. Niets zal er tussen ons in staan. Niet zijzelf. Niet mijn vijanden. Niemand.

Die schuld aan mij kan ze maar op een manier inlossen: met haar hart.


Rebelse Koningin eindigde natuurlijk met een onwijs grote cliffhanger, maar gelukkig duurde het niet zo heel erg lang voordat ik kon genieten van Zondig Koninkrijk. Ik had Keira en Lachlan gemist en wilde dolgraag weten hoe hun verhaal verder zou gaan! Mijn verwachtingen waren erg hoog, maar zijn deze ook uitgekomen?

Zondig Koninkrijk van Meghan March is anders dan de voorgaande delen van de Mount-trilogie. Het is allemaal net iets braver. Natuurlijk zijn er een aantal erotische scènes, maar daar ligt de focus minder op. Het draait nu veel meer om de band die tussen Keira en Lachlan is ontstaan. Het gaat in dit boek dus minder om de lust, maar meer om de liefde.

“Zij hoeft dat deel van mij niet te zien. Nooit. Maar ik kan haar wel dat deel van mezelf geven dat ik nooit aan iemand anders heb laten zien, en hopen dat het genoeg is.” – p. 126

Wederom komen we in Zondig Koninkrijk van Meghan March in flashbacks meer te weten over het verleden van Lachlan Mount. Je leert hem steeds beter kennen en hierdoor gaat het verhaal net genoeg de diepte in. Daarnaast wordt het vertelperspectief weer afgewisseld met die van Keira. Hun gevoelens komen hierdoor goed naar voren en is het voor de lezer gemakkelijk om zich in te leven. Helaas zijn de gedachten die ze over elkaar hebben vaak wel een soort van herhaling.

Er zit een erg mooie verrassende wending in Zondig Koninkrijk, die ik totaal niet zag aankomen. Meghan March weet de lezer net genoeg informatie te geven zodat je weet dat er iets niet klopt, maar wat er precies aan de hand is blijft geheim. En ik denk ook niet dat er iemand is die erachter gaat komen voordat de auteur het onthuld en dat is erg knap gedaan!

“Lachlan Mount beschermt niet alleen mijn lichaam. Hij beschermt ook mijn ziel tegen de zonden die hij zelf met zich meedraagt.” – p. 51-52

In Zondig Koninkrijk zit ook een hoge dosis spanning verwerkt. Het is hier en daar bloederig, maar dat maakt de beleving van dit verhaal juist ontzettend leuk. De liefde die opbloeit tussen Keira en Lachlan is mooi en sterk. Zij is zijn koningin en hij haar koning, samen regeren ze over het Zondig Koninkrijk. Een epische liefde, die gepaard gaat met het nodige gevaar en vertrouwen.

Zondig Koninkrijk geeft aan de Mount-trilogie de afsluiting die het verdient. Het eindigt met dezelfde zin als waarmee de relatie tussen Keira en Lachlan begon. Dit maakt het cirkeltje helemaal rond en staat symbool voor hun prachtige liefde. Ik heb genoten van de Mount-trilogie en ik ga Keira en Lachlan ontzettend erg missen!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.