Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Wezel Willem durft anders te zijn (Samuel Langley-Swain)

4 out of 5 stars

Titel: Wezel Willem durft anders te zijn

Auteur: Samuel Langley-Swain

Illustrator: Ryan Sonderegger

Uitgeverij: Veltman Uitgevers (14 mei 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 32

Prijs: € 13,99


Alle wezels in het Snorrenbos houden zich keurig aan de regels. Je kunt je dus wel voorstellen dat ze heel erg in de war raken van die gekke wezel Willem, die dol op kleren is!Alle andere wezels komen samen in actie tegen Willem. Hoe zou dit aflopen?


De titel van dit prentenboek is Wezel Willem durft anders te zijn, is geschreven door Samuel Langley-Swain en geïllustreerd door Ryan Sonderegger. De titel verklapt eigenlijk al een beetje waar het verhaal overgaat. Willem is namelijk niet zoals de andere wezels. Hij draagt te gekke outfits en valt ontzettend erg op. De andere wezels vinden het maar niks en pesten Willem hiermee. Maar uiteindelijk laat het verhaal zien dat je, je niet hoeft te schamen voor wie je bent. Je bent goed zoals je bent!

Er staat niet heel veel tekst in Wezel Willem durft anders te zijn. Op iedere pagina heeft Samuel Langley-Swain eigenlijk maar een paar zinnen geschreven en gelukkig passen die perfect bij de illustraties. Daarnaast weet hij toch de boodschap die hij wil vertellen luid en duidelijk over te brengen op de (jonge) lezers! Dit doet hij door korte en gemakkelijke zinnen te gebruiken en hij laat moeilijke woorden achterwegen.

“De andere wezels konden er niet tegen dat iemand zo anders was. Waarom kon Willem niet ‘normaal’ zijn, zoals iedereen?” – p. 5

De illustraties in Wezel Willem durft anders te zijn zijn gemaakt door Ryan Sonderegger. De cover geeft alvast een voorproefje voor wat je aan de binnenkant kunt verwachten. Elke illustratie is eigenlijk wel 2 pagina’s groot en natuurlijk springt Wezel Willem er elke keer uit, omdat hij anders is dan de andere wezels. Elke dag heeft hij een andere spetterende outfit aan. Super leuk gedaan!

Kortom, Wezel Willem durft anders te zijn van Samuel Langley-Swain en Ryan Sonderegger is een mooi prentenboek met een belangrijke boodschap voor kinderen. Durf jezelf te zijn, want dat brengt je alleen maar mooie dingen! Verander jezelf zeker niet voor iemand anders.

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.