Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Tom en de tijger (Dianne Hofmeyr & Jesse Hodgson)

4 out of 5 stars

Titel: Tom en de tijger

Auteur: Dianne Hofmeyr

Illustrator: Jesse Hodgson

Uitgeverij: Christofoor (februari 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 32

Prijs: € 14,95


De snorharen trillen. De staart zwiept. Tom houdt zijn adem in. De tijger doet een stap naar voren …

Tijdens een bezoek aan een kunstgalerie volgen de ogen van een geschilderde tijger Tom door de zaal. Eenmaal thuis besluit hij zijn eigen tijger te tekenen. Die nacht, wanneer Tom niet kan slapen, stapt de tijger uit zijn tekening en spint: ‘Laten we gaan wandelen!’ Het is het begin van een magisch en levensveranderend avontuur, waarin de tijger Tom helpt zijn grootste angsten te overwinnen.


Tom en de tijger van Dianne Hofmeyr en Jesse Hodgson is weer een heerlijk prentenboek met een fijne boodschap voor kinderen. Het laat namelijk zien dat je helemaal niet altijd bang hoeft te zijn en dat je, je angsten kan overwinnen. Maar dan moet je er wel met een andere blik naar kijken. Dan blijkt er in iets engs eigenlijk iets moois te schuilen.

De illustraties in Tom en de tijger zijn gemaakt door Jesse Hodgson. Persoonlijk vind ik ze echt geweldig, want je kan duidelijk zien dat ze met ‘kleurpotlood’ gemaakt zijn en dat geeft een nostalgisch gevoel in deze moderne tijd waarin de illustraties meestal een digitale uitstraling hebben. De illustraties springen echt van de pagina’s af en zijn behoorlijk indrukwekkend. De tijger is echt ontzettend mooi en gedetailleerd gemaakt! Elke illustratie van Jesse Hodgson neemt twee pagina’s in beslag en je kan echt je ogen uitkijken in Tom en de tijger.

Tom en de tijger is geschreven door Dianne Hofmeyr. Ze heeft een hele fijne schrijfstijl voor kinderen. Ze maakt gebruik van korte zinnen en makkelijke woorden, zo leest het verhaal lekker vlot. Ze weet de boodschap die ze willen vertellen met Tom en de tijger goed en duidelijk over te brengen op iedereen die dit boek leest. Samen met de illustraties van Jesse Hodgson vormt het een mooi geheel.

Tom en de tijger van Dianne Hofmeyr en Jesse Hodgson is een aanrader voor kindjes die snel een beetje bang zijn. Samen kun je dan in dit prentenboek ontdekken dat het helemaal niet nodig is en dat er bijna altijd iets moois te vinden is in iets dat op het eerste gezicht een beetje eng lijkt.

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.