Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Stuntvlogger Sam en De Vloek van Atlantis (Jelmer Jepsen)

4 out of 5 stars

Titel: Stuntvlogger Sam en De Vloek van Atlantis

Serie: Stuntvlogger Sam (2)

Auteur: Jelmer Jepsen

Illustrator: Wilbert van der Steen

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff (18 juni 2020)

Genre: Kinderboek, Avontuur

Aantal bladzijdes: 207

Prijs: € 15,99


Sam gaat op brugklaskamp in de Belgische Ardennen. Natuurlijk gaat zijn vlogcamera mee! Zul je net zien: wordt hij ook nog eens ingedeeld in het groepje waar zijn vlogrivaal Danny Durfal in zit. Danny daagt Sam uit voor een duel: durft Sam midden in de nacht in te breken in pretpark Historyland, dat naast de camping ligt, en stunts op te nemen? Natuurlijk durft Sam dat! Er ontstaat een spannende battle tussen de twee vloggers. Maar dan gaat het mis, en het is nog maar de vraag of alles voor iedereen goed zal aflopen…


Stuntvlogger Sam en De Vloek van Atlantis is het vervolg op Stuntvlogger Sam en de Wolf van Weverseind van Jelmer Jepsen en Wilbert van der Steen. Ze nemen je opnieuw mee op een super grappig avontuur met niemand minder dan de stoere Sam in de hoofdrol. Hij gaat weer op zoek naar een stunt die hem onwijs veel likes op gaat leveren. Natuurlijk is hij niet alleen en wordt hij bijgestaan door onder andere Nathalie!

Jelmer Jepsen weet perfect hoe hij een verhaal grappig moet maken voor kinderen. Stuntvlogger Sam en De Vloek van Atlantis laat je namelijk om de haverklap lachen, maar is toch ook wel heel erg spannend en zit vol met avontuur. Ik bedoel er ontsnapt natuurlijk niet iedere dag een mensetende octopus met de naam Killer Henkie! Maar dat is natuurlijk niet het enige wat er in Stuntvlogger Sam en De Vloek van Atlantis gebeurd, want je valt van de ene gebeurtenis in de andere. Het verhaal heeft hierdoor een lekker hoog tempo en kinderen zullen willen weten wat er allemaal met Sam gaat gebeuren!

Het verhaal van Jelmer Jepsen in Stuntvlogger Sam en De Vloek van Atlantis wordt ondersteund door de geweldige illustraties van Wilbert van der Steen. De cover geeft al een beetje een idee van wat je aan de binnenkant kunt verwachten. Mooie, gedetailleerde illustraties die het verhaal nog meer tot leven laten komen. De personages krijgen een gezicht en ja, ook Killer Henkie natuurlijk! De illustraties zijn gewoon zwart-wit, maar dat is ook wel fijn. Anders leiden ze teveel af.

Stuntvlogger Sam en De Vloek van Atlantis is een waardig vervolg op het eerste deel, Stuntvlogger Sam en de Wolf van Weverseind. Jelmer Jepsen en Wilbert van de Steen hebben een onwijs grappig en stoer avontuur neergezet. Sam heeft het niet gemakkelijk, want niet iedereen gunt hem de likes. Maar dit weerhoudt hem niet van de engste stunts!

Tagged , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.