Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Ssst, de draak slaapt (Bianca Schulze)

4 out of 5 stars

Titel: Ssst, de draak slaapt

Auteur: Bianca Schulze

Illustrator: Samara Hardy

Uitgeverij: Flamigo kinderboeken (21 augustus 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 32

Prijs: €12,99


Ssst! Wees heel, heel stil. De enorm drukke draak ligt eindelijk te slapen. Maar wanneer je de pagina omslaat, zorgt dat voor een zuchtje wind dat de deur dicht blaast met een KLAP! Zal de draak daar wakker van worden? Ga samen op een geweldig, interactief bedtijdavontuur en breng een draak die niet wil slapen naar dromenland. Kriebel, wieg en zing tot de draak heerlijk slaapt. Dit boek zal zowel jonge als oude draken zachtjes in slaap sussen!


Bianca Schulze neemt je Ssst, de draak slaapt mee naar een wereld hier ver vandaan. Daar woont een hele drukke draak en iedereen is blij als hij even slaapt.. Dus wat je ook doet, maak de draak zeker niet wakker. Bianca Schulze probeert hier op verschillende manieren voor te zorgen en dit maakt het verhaal erg grappig!

Er zit eigenlijk niet echt een verborgen boodschap in Ssst, de draak slaapt verwerkt, zoals bij de meeste prentenboeken die ik op mijn blog heb besproken. Maar wat dit prentenboek wel heeft is interactiviteit. Zo vraagt het boek je om op een deur te kloppen of de pagina heel zachtjes om te slaan zonder geluid te maken! Dit is voor kinderen natuurlijk extra leuk en maakt van Ssst, de draak slaapt een boek dat extra vaak uit de kast gepakt zal worden!

Samara Hardy heeft de geweldige illustraties in Ssst, de draak slaapt gemaakt! Ze zijn ontzettend vrolijk, gedetailleerd en heel erg schattig. Want zo een grote draak met een slaapmutsje op zal je hart zeker weten doen smelten. Het gebruik van de felle kleuren geeft Ssst, de draak slaapt een speels karakter. Net als de tekst die steeds op een andere plek staat! Al met al maken de illustraties van Samara Hardy dit prentenboek!

Ssst, de draak slaapt van Bianca Schulze en Samara Hardy is een tof prentenboek voor kindjes die wel houden van een beetje interactiviteit. Want dat is in Ssst, de draak slaapt volop aanwezig! Het is een speels en vrolijk met prachtige illustraties. Hiermee zullen kindjes zich vast een hele tijd weten te vermaken.

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.