Boeken, Recensies, Roman

Recensie: Rebelse Koningin (Meghan March)

4 out of 5 stars

Titel: Rebelse Koningin

Serie: Mount (2)

Auteur: Meghan March

Uitgeverij: SVM Publishing (25 maart 2019)

Genre: Roman, New Adult

Aantal bladzijdes: 202

Prijs: € 6,99 (e-book)


Ik ben gewoon vermaak voor hem. Een speeltje. Afbetaling van een schuld. Ik maak mezelf wijs dat ik hem haat, maar elke keer als hij de kamer instapt, verraadt mijn lichaam me. Hoe komt het dat ik hem wil en tegelijk bang voor hem ben? 

Ze hadden me al verteld dat hij me gek zou maken. Dat mijn lichaam en geest met elkaar in gevecht zouden raken. Maar ik had niet gedacht dat het zo’n strijd zou zijn. Ik had beter moeten weten. Als het om Mount gaat, gelden de normale regels niet. 

Ik zal niet toegeven. Ik laat mijn zwakte niet zien. Ik maak me sterk en zorg ervoor dat ik onbeschadigd wegloop van deze overeenkomst. Met mijn hart en ziel intact. Maar hij heeft andere plannen…


Genadeloze Koning eindigde met een ontzettend grote cliffhanger, waardoor je meteen het tweede deel wilt lezen. Helaas was die nog niet beschikbaar, maar daar kwam erg snel verandering in! Rebelse Koningin van Meghan March is nu namelijk verkrijgbaar en ik mocht het boek ook nog eens als een van de eersten lezen.

Rebelse Koningin gaat niet direct verder waar Genadeloze Koning is gestopt. We komen namelijk eindelijk iets te weten over Mounts verleden en dat is vrij heftig! Hierdoor krijgt zijn personage meteen meer diepgang en begrijp je hem een stuk beter. Naar mijn idee draaide Rebelse Koningin zeker een stuk meer om Mount en wie hij is en wat hij heeft meegemaakt. Keira hebben we natuurlijk in het eerste deel al goed leren kennen, dus daar is minder aandacht aan besteed.

Naarmate het boek vordert begint er echt een bijzondere band te ontstaan tussen Keira en Mount (of Lachlan). Deze wordt heel erg goed en realistisch opgebouwd door Meghan March. Het is niet zo dat Keira van het een op het andere moment helemaal verliefd is op Mount. Nee, dat niet. Maar ze heeft zeker wel gevoelens voor hem die zich verder gaan ontwikkelen. Zeker wanneer Mount een hele andere kant van zichzelf laat zien. Een kant waarvan je misschien niet verwacht dat hij hem heeft.

“Dans met me, Lachlan. Dans met me in Dublin.” – p. 178

Ik heb echt geen ander woord voor Meghan March dan ‘verslavend’. Ondanks het feit dat ze lekker to-the-point schrijft, weet ze erg goed een bepaalde sfeer neer te zetten. En daar heeft ze helemaal niet veel woorden voor nodig! Ook de omgeving omschrijft ze ontzettend goed en ik wil alleen maar nog liever een bezoekje aan Ierland gaan plannen. En alle knusse pubs afgaan!

Wauw, Meghan March flikt het gewoon weer! Het verhaal in Rebelse Koningin eindigt met een onwijs grote cliffhanger, die je doet verlangen naar het derde deel: Zondig Koninkrijk. Ik kan echt niet wachten om erachter te komen hoe dit allemaal af gaat lopen! Het is echt heeeeel oneerlijk dat ik nu weer moet wachten, haha!

Dus, ben jij gek op boeken zoals King en Fifty Shades of Grey? Dan is de Mount-trilogie  van Meghan March echt zeker iets voor jou. Het is spannend, intrigerend en erotisch. Je zal ervan genieten, want het verhaal van Keira en Mount is verslavend en doet je aldoor verlangen naar meer.

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.