Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Pingwing (Rick Meijer & Jade van der Zalm)

5 out of 5 stars

Titel: Pingwing

Auteur: Rick Meijer

Illustrator: Jade van der Zalm

Uitgeverij: Ploegsma – Kinderboeken.nl (30 juni 2021)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 38

Prijs: € 16,99


Pingwing vindt het maar saai op de Zuidpool. Je doet als pinguïn eigenlijk niet veel meer dan de hele dag met je familie waggelen: het spannendste wat Pingwing ooit heeft meegemaakt, was het gesnurk van zijn oom Jos… 
Pingwing weet het dan ook zeker: hij wil weg, naar het zonnige zuiden. Hij belooft zijn vader en moeder dat hij iedere dag contact zal opnemen en hij vertrekt. Elke avond videobelt Pingwing naar huis en vertelt hij zijn ouders vol trots over de avonturen die hij die dag beleefd heeft. Over zijn tocht door de jungle bijvoorbeeld, en over hoe hij heeft gesurft op golven van wel zes neefjes en nichtjes hoog. Maar heeft Pingwing wel echt zo’n fijne vakantie? Anders dan hij verwacht had, mist hij zijn familie en zijn thuis heel erg…


Misschien ken je Rick Meijer nog wel van zijn eerdere prentenboek Ik ben écht niet bang? Daar was ik in ieder geval heel erg enthousiast over en de recensie lees je HIER! Nu is onlangs zijn allernieuwste prentenboek verschenen en dat is natuurlijk Pingwing. Samen met Jade van der Zalm, de illustrator van Pingwing, heeft hij een verhaal over familie, heimwee en thuiskomen geschreven. Ik ben benieuwd naar de verborgen boodschappen die in Pingwing verscholen liggen, want Ik ben écht niet bang zat er vol mee!

De schrijfstijl van Rick Meijer is erg vlot, simpel, zacht en hartverwarmend. Ideaal voor kinderen. Vanaf de allereerste letter neemt hij je mee in het verhaal van de kleine Pingwing. Ondanks dat hij maar weinig tekst gebruikt weet hij Pingwing duidelijk neer te zetten. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen en is erg positief ingesteld. Hij probeert er het beste van te maken, maar stopt hierdoor zijn echte gevoelens een beetje weg. Des te hartverwarmender is het dat zijn familie toch kan zien hoe hij zich echt voelt!

Rick Meijer zou Rick Meijer natuurlijk niet zijn als er geen mooie boodschappen in het verhaal verborgen zouden zitten. En in Pingwing kan je er zelfs meerdere uithalen! Op subtiele wijze zullen kinderen van Pingwing leren dat het gras niet altijd groener aan de overkant is, dat er geen plaats zoals thuis is en dat je het niet mooier hoeft te maken dan het is voor je geliefden. Je mag altijd terugkomen op de keuzes die je maakt en je familie (of vrienden) zullen er voor je zijn!

Zoals je kunt zien heeft Pingwing een prachtige cover en die geeft alvast een voorproefje voor wat er in de rest van het prentenboek te vinden is. Jade van der Zalm is onwijs getalenteerd en heeft van iedere illustratie een klein kunstwerkje gemaakt. Kinderen zullen hun ogen uitkijken, want er is zoveel te zien. En waarschijnlijk zullen ze elke keer dat ze Pingwing lezen weer iets nieuws ontdekken. Daarnaast zorgen de kleurrijke en gedetailleerde illustraties ervoor dat Pingwing tot leven komt voor de lezer. Je gaat gewoon mee op reis!

Kortom, Pingwing is wederom een prachtig prentenboek van Rick Meijer, die je zeker in je boekenkast moet hebben staan. Pingwing neemt je mee op reis, maar laat tegelijkertijd zien dat er geen plaats is zoals thuis bij je familie en vrienden. Het is helemaal oké om ze te missen en dit hoef je voor niemand verborgen te houden! De prachtige illustraties van Jade van der Zalm vullen het verhaal van Rick Meijer perfect aan en laten alles tot leven komen. Een echte musthave dus!

Blogtour

Deze recensie is onderdeel van de Pingwing-blogtour, georganiseerd door Rick Meijer, Jade van der Zalm en Uitgeverij Ploegsma! En ik mag vandaag als allereerste deze toffe blogtour aftrappen. Op 4 augustus is Heavenleighbooks aan de beurt en zal zij ook iets leuks delen over Pingwing, dus neem zeker een kijkje. De overige deelnemers kan je bekijken op mijn Instagrampagina, daar vind je een mooie banner. Ik hoop dat jullie van alle recensies en blogs gaan genieten!

Wil je Pingwing zelf in huis halen? Klik dan HIER.

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.