Boeken, Recensies, Roman

Recensie: Net als in de film (Rachel Winters)

4 out of 5 stars

Titel: Net als in de film

Auteur: Rachel Winters

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff (22 november 2018)

Genre: Feelgood, roman

Aantal bladzijdes: 391

Prijs: €17,50


Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.

Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.
Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.

Kan het leven ooit zo zijn als in een film?


Vorig jaar las ik rond deze tijd het feelgoodboek Een dag in december van Josie Silver en daar heb ik ontzettend van genoten! Bij het zien van de cover en het lezen van de synopsis kreeg ik een beetje dezelfde vibe bij Net als in de film van Rachel Winters. Ik had dan ook ontzettend veel zin in dit boek, maar zijn mijn verwachtingen uitgekomen?

Natuurlijk is Net als in de film een heerlijk zwijmelverhaal, maar het draait niet alleen om de Ware vinden, het draait ook om vriendschap. Dit verhaal laat zien dat het zich voordoet op momenten dat je het niet verwacht. Rachel Winters weet de combinatie tussen liefde en vriendschap mooi op de papier te zetten. De vriendengroep van Evie is hartverwarmend en dan hebben we natuurlijk ook nog de jonge Annette (zij verovert je hart vanaf het moment dat ze op het toneel verschijnt).

“Wat ik wil zeggen is: je bereikt je doel met kleine stapjes. Je moet soms een risico durven nemen.” – p. 262

Vooral het begin en het einde van Net als in de film is erg sterk en leuk! Rachel Winters heeft een vlotte schrijfstijl en die is doordrenkt met humor. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om alle scènes uit verschillende romcoms te herkennen. Zo kom je onder andere  The Holiday, Serendipity, Notting Hill en When Harry met Sally tegen! En het is ontzettend knap dat Rachel Winters het verhaal luchtig kon houden, maar tegelijkertijd ook diepgang wist te geven.

Alleen het middenstuk van Net als in de film duurde net iets te lang naar mijn gevoel waardoor mijn aandacht even verslapte. Evie zette verschillende romcom-scenario’s (meet-cutes) in scène met vreemde mannen, maar juist de meet-cutes met de mannen die je als lezer ook kent zijn het leukste! Op die momenten zat ik op het puntje van mijn stoel, nieuwsgierig om erachter te komen wat er ging gebeuren. Hier en daar was het verloop van het verhaal een klein beetje voorspelbaar, maar alsnog erg vermakelijk!

Kortom, Net als in de film van Rachel Winters is een fijne feelgood om de koude dagen door te komen. Tijdens het lezen krijg je een warm gevoel van binnen, terwijl je de wereld van Evie wordt ingetrokken om te genieten van haar zoektocht naar de Ware!

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.