Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Mika maakt vrienden (Tom Percival)

4 out of 5 stars

Titel: Mika maakt vrienden

Auteur: Tom Percival

Uitgeverij: Baeckens Books (25 juni 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 32

Prijs: € 14,99


Mika is gek op knutselen en dingen maken. Maar vrienden maken… dat lukt niet zo makkelijk.


Mika maakt vrienden van Tom Percival is een prachtig prentenboek en snijdt verschillende belangrijke onderwerpen aan. Het gaat namelijk over contact leggen met anderen, je angsten overwinnen en het maken van vrienden (zoals de titel stiekem al een beetje verklapt). Hiermee laat Mika maakt vrienden zien dat het altijd een beetje eng is om contact te leggen met andere mensen en vrienden te maken. Maar uiteindelijk ben je misschien wel bang voor iets wat eigenlijk heel leuk is en bleek die angst nergens voor nodig te zijn.

Tom Percival is zowel de auteur als de illustrator van Mika maakt vrienden. Er staat niet super veel tekst in dit prentenboek. Tussen de illustraties door staan af en toe een paar zinnen. Deze korte zinnen maken precies duidelijk waar ze voor bedoelt zijn en vormen samen een mooi geheel. Tom Percival weet zijn boodschap op een gemakkelijke, maar duidelijke manier voor kleine kindjes over te brengen.

Met zijn illustraties laat Tom Percival Mika maakt vrienden tot leven komen. In het begin van het verhaal laat hij duidelijk zien dat Mika een beetje alleen is. Eigenlijk is alles zwart wit, behalve zijzelf en haar tekeningen (die zijn roze met blauw). Maar dit verandert geleidelijk, er komt steeds meer kleur in de illustraties (roze en blauw) en als Mika echt vrienden maakt wordt daar geel aan toegevoegd en wordt alles nog veel vrolijker!

Mika maakt vrienden van Tom Percival zal kinderen die het een beetje moeilijk vinden om vrienden te maken een hart onder de riem steken. Hopelijk zal dit mooie prentenboek hen helpen om makkelijker contact met anderen te leggen en kunnen ze hun angst overwinnen. Mika maakt vrienden laat zien dat ze niet alleen zijn en dat anderen het ook moeilijk kunnen vinden om vrienden te maken!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.