Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Kleine Vos op zoek naar Overal & Nergens (Thysa Zevenbergen & Ru de Groen)

4.5 out of 5 stars

Titel: Kleine Vos op zoek naar Overal & Nergens

Auteur: Ru de Groen

Illustrator: Thysa Zevenbergen

Uitgeverij: Samsara (15 maart 2019)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 56

Prijs: € 14,90


Het verhaal begint als Kleine Vos heerlijk in de zon zit, vlinders vliegen om haar hoofd aan de waterkant. Wat heeft ze het toch goed in haar mooie bos. Maar toch komt er een nacht waarop zij niet kan slapen. Gedachten dwarrelen door haar hoofd: Zou er niet ergens een land zijn waar het nog beter en nog mooier is?

Dit idee laat haar niet los en zij vraagt het grote, wijze hert naar de weg die zij moet gaan.


Kleine Vos op zoek naar Overal & Nergens is zo een prentenboek dat heel veel indruk op de lezer maakt. Het is een verhaal over het vinden van geluk en dat geluk voor iedereen iets anders in kan houden. Het gras is niet altijd groener aan de overkant en het geluk is meestal dichterbij dan je denkt. Je vindt het in de kleine dingen en dat laat Kleine Vos op zoek naar Overal & Nergens zien.

De tekst van Ru de Groen is in rijmvorm geschreven. Dit maakt het verhaal lekker vrolijk en tijdens het lezen is het onvermijdelijk dat er een lach op je gezicht verschijnt. Het geeft de lezer gewoon een warm gevoel van binnen. Dit komt natuurlijk ook door het mooie verhaal dat wordt verteld in Kleine Vos op zoek naar overal & nergens. Het is een hartverwarmend prentenboek en draagt een duidelijke boodschap met zich mee.

“Is er een land zonder problemen, vol plezier en eeuwig zon? Zou er graag een kijkje nemen, een kijkje als dat effe kon.’

De illustraties van Thysa Zevenbergen zijn ontzettend uniek, omdat ze op een hele andere manier tot stand komen dan de meeste illustraties. Ze snijdt haar illustraties namelijk uit papier en voegt daarna digitaal de kleuren toe! De illustraties worden hierdoor adembenemend en bevatten heel veel kleine details. Toch houdt Thysa Zevenbergen de illustraties ook rustig door niet te veel verschillende kleuren te gebruiken. Hierdoor ontstaat er een mooie balans.

De tekst van Ru de Groen en de prachtige illustraties van Thysa Zevenbergen sluiten perfect bij elkaar aan en maken van het verhaal een mooi geheel. Kleine Vos op zoek naar Overal & Nergens is een prentenboek waar ieder kind en zijn of haar ouders van gaan genieten. Bereid je maar vast voor op een verhaal vol met liefde, vriendschap en warmte!

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.