Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Kleine held op sokken (Barend Last)

5 out of 5 stars

Titel: Kleine held op sokken

Auteur: Barend Last

Illustrator: Petra Konijn

Uitgeverij: Veltman Uitgevers (14 mei 2020)

Genre: Fantasy, Kinderboek

Aantal bladzijdes: 32

Prijs: € 13,99


Bruno vindt alles wat hij nog niet kent griezelig.
Daarom woont hij veilig in de broekzak van zijn moeder.
Maar soms, heel soms, kruipt hij een stukje over de rand
en gluurt naar waar zijn moeder is beland.
Op een dag hangt hij net iets te ver uit zijn kleine hol.
Hij kiepert en kukelt naar de grond.
O, wat een pech… wat nu?


Vandaag las ik het ontzettend schattige prentenboek Kleine held op sokken van Barend Last en Petra Konijn. Het verhaal gaat over Bruno die eerst eigenlijk alles in de wereld een beetje eng en spannend vindt. Maar op een dag móét hij de wereld wel ontdekken en merkt hij dat hoewel sommige dingen misschien eng zijn, het stiekem ook wel erg leuk is! Kleine held op sokken laat kindjes vanaf ongeveer 3 jaar zien dat het belangrijk is om je angsten soms los te laten en op te groeien, ook al is dat spannend. Een hele mooie boodschap, die zelfs voor volwassenen af en toe belangrijk is om te onthouden.

Barend Last schreef het verhaaltje in Kleine held op sokken. Dit doet hij in rijmvorm en dat maakt het allemaal net iets vrolijker en het leest ontzettend fijn weg voor kinderen. Natuurlijk is het ook perfect om voor te lezen door het opzetten van een leuk stemmetje! Barend Last heeft van Bruno echt een leuk jongetje gemaakt en laat in zijn verhaal duidelijk zien welke groei hij doormaakt.

“Alles wat Bruno nog niet kent vindt hij griezelig. Het onbekende geeft hem buikpijn en maakt hem wiebelig.”

De illustraties in Kleine held op sokken zijn gemaakt door Petra Konijn en wat zijn ze tof, zeg! De cover geeft je al een kleine indruk van het binnenwerk, maar toch weet de illustrator je ontzettend erg te verrassen. De illustraties zijn gedetailleerd en geven het verhaal van Barend Last goed weer. Het sluit perfect bij elkaar aan en vullen elkaar aan. Kinderen zullen genieten van alles wat er te zien is! Ook super leuk dat er zelfs andere talen in het verhaaltje voorbij komen. Erg leerzaam.

Kortom, Kleine held op sokken van Barend Last en Petra Konijn is echt een geweldig prentenboek voor jong en oud. Iedereen kan er iets van leren en het bevat gewoon een mooie boodschap. Dus mocht je op zoek zijn naar een nieuw prentenboek, dan is dit je kans. Kleine held op sokken krijgt van mij 5 sterren!

PS. Als je kan haken dan staat er nog een leuke verrassing in dit prentenboek! Namelijk een haakpatroon voor Bruno en ik weet zeker dat je kindje na het lezen van Kleine held op sokken een eigen Bruno wil hebben.

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.