Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Kai is verdwaald (Marjolein Peeters)

4.5 out of 5 stars

Titel: Kai is verdwaald

Auteur: Marjolein Peeters

Illustrator: Amber Delahaye

Uitgeverij: AikOji (Februari 2021)

Genre: Kinderboek, Prentenboek

Aantal bladzijdes: 36

Prijs: € 17,95


Kai de Shiba speelt in dit boek de hoofdrol. In zijn eerste avontuur raakt hij verdwaald in het bos en probeert hij met de hulp van drie vrienden uit het bos de weg naar huis te vinden.


Kai is verdwaald is geschreven door Marjolein Peeters en bevat illustraties van Amber Delahaye. Het is een mooi en compact vierkant prentenboek dat geschikt is voor kinderen van ongeveer 2 tot 8 jaar. Hierdoor is Kai is verdwaald een heel geschikt prentenboek om eerst voor te lezen en om samen van de illustraties te genieten! Later als het kindje iets ouder is kan hij/zij het helemaal zelfstandig lezen.

Marjolein Peeters heeft een hele fijne schrijfstijl voor kinderen. Ze maakt gebruik van korte, makkelijke zinnen en gebruikt geen moeilijke woorden. Daarnaast is het heel duidelijk hoe het verhaaltje van Kai is verdwaald in elkaar zit. Dit is dan ook zeker de reden dat Kai is verdwaald heel geschikt is om zelf te lezen. Marjolein Peeters neemt je moeiteloos mee in de wereld van Kai de Shiba. Het is leuk om te zien dat hij allemaal verschillende soorten vriendjes heeft en dat zij hem allemaal op hun eigen manier proberen te helpen. Kai is verdwaald is dan ook zeker een hartverwarmend verhaal, maar onderscheidt zich hierin niet van andere prentenboeken. Toch is het een verhaal om van te genieten!

Elke keer als je een bladzijde omslaat in Kai is verdwaald vind je aan de linkerkant een stukje tekst van Marjolein Peeters en aan de rechterkant een hele mooie illustratie van Amber Delahaye die slaat op het stukje tekst. Samen vormen ze een prachtig geheel. De illustraties van Amber Delahaye zijn ontzettend speels, gedetailleerd en kleurrijk. Ik weet zeker dat het kinderen heel erg zal gaan aanspreken. De cover van Kai is verdwaald geeft natuurlijk al een idee van het binnenwerk, maar dat is nog niks in vergelijking met hoe de illustraties eruit zien! Ze spreken tot de verbeelding waardoor Kai is verdwaald tot leven komt!

Kai is verdwaald van Marjolein Peeters en Amber Delahaye is een prachtig en hartverwarmend prentenboek voor jong en oud! Moeiteloos worden kinderen meegenomen in de wereld van Kai de Shiba en zijn vriendjes. De illustraties laten alles en iedereen tot leven komen en passen perfect bij de tekst van Marjolein Peeters! Kai is verdwaald is heel geschikt om voor te lezen, maar ook om zelfstandig te lezen. Hierdoor is het een onmisbaar prentenboek in de boekenkast van je kleintje.

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.