Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies, Thriller

Recensie: Jacht (Cis Meijer)

4 out of 5 stars

Titel: Jacht

Auteur: Cis Meijer

Uitgeverij: De Fontein (25 augustus 2020)

Genre: Jeugd, Thriller

Aantal bladzijdes: 247

Prijs: €14,99


Kun je wegrennen uit een nachtmerrie?
Op de computer van haar docent, probeert Sam haar cijfers aan te passen. Diezelfde dag breekt er brand uit op school. De politie vermoedt kortsluiting, maar Sam twijfelt. Ze gaat op onderzoek uit, vooral ook omdat haar docent ernstig gewond in coma ligt. Dan ontvangt Sam een dreigbrief; iemand zet haar zwaar onder druk. 
Een paar dagen later vertrekt de klas naar de Duitse bossen voor een dropping met een ritueel. Al snel verandert de reis in een onheilspellende nachtmerrie: Sam voelt zich opgejaagd. Heeft iemand reden om haar uit de weg te ruimen?


Cis Meijer heeft inmiddels al een aantal jeugdthrillers op haar naam staan, maar Jacht is het eerste boek dat ik van haar ga lezen en ik ben dan ook erg benieuwd. De cover is in ieder geval al heel erg griezelig en belooft veel goeds voor het verhaal. Net als de synopsis, wan die klinkt natuurlijk ook gruwelijk spannend

Cis Meijer heeft een geweldige schrijfstijl. Ze weet precies hoe ze de rillingen over je rug moet laten lopen. Ze beschrijft kleine details die je de stuipen op het lijf jagen. Ik heb regelmatig tijdens het lezen van Jacht even over mijn schouder moeten kijken of ik echt wel alleen was of dat er misschien toch een greep achter me stond. Zo hoort een jeugdthriller geschreven te worden!

“Schimmen. Vreemde geluiden. Op mijn hoede kijk ik vanachter het gordijn naar buiten. Ik zie niemand. Hoor geen geluiden die ik niet kan plaatsen. Ze spoken in mijn hoofd rond.” – p. 110

Het plot van Jacht zit goed in elkaar. Vanaf de allereerste bladzijde weet Cis Meijer je het mysterie waarin Sam terecht komt in te trekken. Je leest vanuit twee verschillende perspectieven, een daarvan is die van Sam en tja, dat andere perspectief? Dat ga ik niet verklappen. De spanning wordt door de perspectiefwisseling mooi opgebouwd, want lees je het verhaal nou ook vanuit de misdadiger? Of toch niet? Is het iemand anders? Je weet het niet en Cis Meijer zorgt voor voldoende verwarring!

Het einde van Jacht is zeker verrassend. Alleen krijgt het naar mijn mening net een beetje te weinig aandacht. Waar het verhaal van Sam en het andere perspectief de nodige diepgang krijgen, mis ik dat hier een beetje. Ik had graag meer over het motief van de uiteindelijke dader te weten willen komen, dat blijft een beetje vlak en wordt heel snel verteld waardoor het niet helemaal goed overkomt.

Jacht van Cis Meijer is een hele toffe jeugdthriller waarbij de rillingen over je rug lopen tijdens het lezen. Perfect om te lezen met Halloween natuurlijk! Maar ook daarna kan je jezelf er prima mee vermaken. De snelle lezers zullen Jacht zeker binnen een dagje uit hebben, want als je eenmaal begint kan je niet meer stoppen met lezen. Bloedstollend spannend!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.