Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Het verlangen van de prins (Marco Kunst)

5 out of 5 stars

Titel: Het verlangen van de prins

Auteur: Marco Kunst

Illustrator: Marieke Nelissen

Uitgeverij: Gottmer (17 juni 2020)

Genre: Kinderboek

Aantal bladzijdes: 239

Prijs: € 17,99


Op een dag verschijnt een mysterieuze driemaster in de haven van het dorp waar Lode woont. Lode herkent in het boegbeeld meteen de geheimzinnige prins over wie hij soms droomt. Als het schip aanlegt vormen de zeilen zich tot een majestueuze circustent. Lode glipt aan boord en volgt vanuit een schuilplek de bijzondere voorstelling. Maar dan gaat alles mis: hij raakt verstrikt in de zeilen en kan het schip die nacht niet meer verlaten. De volgende ochtend blijkt hij getroffen door de vloek van de prins: wie eenmaal aan boord van de prins heeft gedroomd, moet voor altijd aan boord blijven. Lode maakt nieuwe vrienden en leert alles over de raadselachtige geschiedenis van het eeuwenoude schip. Ondertussen gloort er hoop bij de bemanningsleden, want wie weet heeft Lode de sleutel in handen om de vloek van de prins op te heffen…


Soms heb je van die kinderboeken die een verpletterende indruk op je achterlaten en Het verlangen van de prins van Marco Kunst en Marieke Nelissen is daar eentje van! Wat heb ik ontzettend erg genoten van dit prachtige verhaal vol met mysteries, avontuur, spanning en een hele bijzondere vloek die ontrafeld moet worden.

Marco Kunst heeft echt een prachtig sprookje gemaakt van Het verlangen van de prins. Het bevat echt alle elementen die het nodig heeft; een stoer hoofdpersonage, een vervloekt schip, een avontuur, een slechterik, magie en spanning. Met zijn mooie, verhalende en magische schrijfstijl sleurt Marco Kunst je mee in een hele nieuwe wereld en laat alles om je heen tot leven komen met de kleinste details. Het verlangen van de prins is hierdoor in mijn ogen een klassieker onder de kinderboeken en zal me nog lang bijblijven!

“Maar de verhalen uit mijn land bevatten de wijsheid van dromen. En dromen zijn sterker dan alle natuurwetten! Veel sterker. Onthoud dat!” – p. 20

Niet alleen is Het verlangen van de prins ontzettend goed geschreven, maar bevat het boek ook indrukwekkende illustraties van Marieke Nelissen. Het zijn er niet ontzettend veel, maar precies genoeg om het hele verhaal iets extra’s te geven. De illustraties zijn heel gedetailleerd en passen goed bij de tekst van Marco Kunst. Samen creëren ze een hele specifieke sprookjesachtige sfeer in Het verlangen van de prins! En daarbij is het ook gewoon een heel spannend verhaal en zit je tijdens het lezen op het puntje van je stoel. Want lukt het Lode en de bemanning van het schip om het eiland van de prins te vinden voordat zijn woede alles verteert?

Kortom, ben je nog op zoek naar een prachtig kinderboek dan raad ik je zeker aan om Het verlangen van de prins van Marco Kunst en Marieke Nelissen aan te schaffen. Zeker als je kindje gek is op sprookjes! En het boek verbergt ook nog eens een prachtige boodschap op het einde; woede lost niks op, wees lief en behulpzaam!

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.