Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Het magische poeder (Pei Mingxuan)

5 out of 5 stars

Titel: Het magische poeder

Auteur: Pei Mingxuan

Ilustrator: Cher Jiang

Uitgeverij: Uitgeverij Clavis (30 juni 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 32

Prijs: € 15,95


Koko is anders dan de anderen. Niet omdat ze groot is of heel lange haren heeft, maar omdat haar linkeroor net heel klein is. Samen met het vogeltje Aureooltje gaat ze op zoek naar een magisch poeder. Daarmee kan ze haar oortje misschien groter maken. Maar onderweg leert ze dat haar oor zelf ook magisch is…


Het magische poeder van Pei Mingxuan en Cher Jiang is een prachtig prentenboek voor kinderen vanaf ongeveer een jaar of 5. Het is een betoverend sprookje en laat aan de lezer zien dat het helemaal niet erg is om jezelf te zijn, ook al ben je misschien een beetje anders dan de rest. Dat maakt je juist uniek! Daarnaast laat dit sprookje zien dat het belangrijk is om behulpzaam te zijn en anderen te helpen als zij dit nodig hebben.

Pei Mingxuan schreef het sprookje in Het magische poeder. Ze neemt je mee naar een hele mooie wereld waarin Koko leeft. Ze is een beetje anders dan de andere kinderen, omdat ze een klein oortje heeft. Eigenlijk wil ze er vanaf, maar al snel komt ze erachter dat dit kleine oortje haar juist zo speciaal maakt. De schrijfstijl van Pei Mingxuan past perfect bij een sprookje en is werkelijk betoverend. Moeiteloos neemt ze je mee in de gedachten en gevoelens van Koko, waardoor Het magische poeder een blijvende indruk achterlaat.

Cher Jiang heeft de illustraties verzorgt in Het magische poeder! Toen ik de cover voor de allereerste keer zag deed het me meteen een beetje denken aan de plaatjes die je vroeger in een poeziealbum plakte! Werkelijk adembenemend en dat zijn de illustraties aan de binnenkant van het prentenboek ook. Je kijkt je ogen uit, omdat er gewoon zoveel details in de illustraties te zien zijn. Elke keer dat je kijkt, zie je weer iets nieuws! Ze geven je ook een warm gevoel van binnen, door de fijne, zachte kleuren die gebruikt worden. Dit maakt Het magische poeder nog net iets sprookjesachtiger! Verder sluiten de illustraties van Cher Jiang goed aan bij de tekst van Pei Mingxuan en vormen ze een geheel.

Is jouw kindje gek op sprookjes en wil je dat hij of zij een mooie les leert tijdens het lezen? Dan raad ik je zeker aan om Het magische poeder van Pei Mingxuan en Cher Jiang in huis te halen. Dit is zo een prentenboek dat je keer op keer kan lezen zonder dat het mooie verhaal je gaat vervelen. En de illustraties zijn natuurlijk ook fantastisch!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.