Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Het geheim van het Klavertjesplein (Michael Reefs)

4 out of 5 stars

Titel: Het geheim van het Klavertjesplein

Auteur: Michael Reefs

Uitgeverij: Stormsteen (3 augustus 2020)

Genre: Kinderboek, Avontuur, Griezelen

Aantal bladzijdes: 303

Prijs: €17,50


In Hartendal ligt een bijzonder plein, met daarop een eigenaardig huis: het vervloekte Torenhuis Er wordt gefluisterd dat de dikke muren moeten voorkomen dat een groot Kwaad zal ontsnappen. Zes zware sloten moeten de deur voorgoed gesloten houden.
Sophie, Doortje, Jerry en Rick geloven niets van de verhalen die rondgaan en kunnen niet wachten om het Torenhuis binnen te gaan. In hun zoektocht naar de sleutels van de zes sloten komen ze achter de waarheid die de ouderen van het plein zo wanhopig proberen te verbergen. 
Dan begint het langzaam duidelijk te worden… Er huist wel degelijk iets heel gevaarlijks in het Torenhuis. Zullen de vrienden sterk genoeg zijn om het te verslaan? Of zijn ze al te laat en is het Klavertjesplein reddeloos verloren?


Het geheim van het Klavertjesplein is het eerste echte griezelboek van Michael Reefs! Dit is dan ook een boek voor kinderen vanaf 10 jaar. Want ja, af en toe zit er wel een hele spannende scène in. Maar ik kan jullie verklappen dat het vooral een heel erg groot avontuur is en waarbij je niet kan wachten om het geheim te ontrafelen. Gaat het jou lukken?

Michael Reefs schrijft ontzettend vlot, avontuurlijk en spannend. Eigenlijk gebeurt er ieder moment van het verhaal wel iets. Is het ene monster verslagen ligt het volgende monster alweer op de loer. Hierdoor is Het geheim van het Klavertjesplein een boek dat het ontzettend goed zal doen bij kinderen die eigenlijk niet zo gek zijn op lezen. Het is geen enkel moment saai en eigenlijk wil je niet meer stoppen met lezen zodra je begint.

Wel heb je hierdoor het gevoel dat je de personages in Het geheim van het Klavertjesplein niet zo heel goed leert kennen. Ze blijven een beetje vlak en zijn vooral bezig met het oplossen van het grote geheim dat schuilgaat in het Torenhuis. Hier wordt dan ook heel veel tijd aan besteed door Michael Reefs en dit zorgt ervoor dat het verhaal zelf (en de geschiedenis van het geheim) wel heel goed tot leven komt.

“Het vuur verspreidt zich razendsnel over iedere verdieping van het Torenhuis. Het lijkt haast een detective die iedere kamer grondig doorzoekt en zich een weg naar boven baant. Nu zal het geheim zich ieder moment moeten laten zien.” – p. 12

Michael Reefs weet perfect hoe hij kinderen lekker kan laten griezelen tijdens het leven van Het geheim van het Klavertjesplein. Niks is eng genoeg en zo kom je onder andere griezelige monsters, draken en vleesetende planten tegen. Sophie, Doortje, Jerry en Rick zijn nergens bang voor. En alleen kinderen met stalen zenuwen zijn net zo dapper als de hoofdpersonages van Het geheim van het Klavertjesplein!

Hoewel ik dacht dat Het geheim van het Klavertjesplein een stand-alone zou zijn, is dit eigenlijk niet helemaal waar. Wanneer je denk dat het Kwaad verslagen is en het einde van het verhaal nadert, heeft Michael Reefs nog een kleine verrassing voor de lezer waardoor er toch misschien nog een vervolg komt. En die zou ik zeker willen lezen!

Tot slot wil ik nog een dingetje zeggen en dat is; Durf jij het op te nemen tegen griezelige monsters, draken en vleesetende planten? Dan zal jij Het geheim van het Klavertjesplein van Michael Reefs verslinden, terwijl je op het puntje van je stoel zit. Niks houdt jou tegen om verder te lezen en het spannende mysterie op te lossen!

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.