Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Het boompje in het bos (Yuval Zommer)

4 out of 5 stars

Titel: Het boompje in het bos

Auteur: Yuval Zommer

Illustrator: Yuval Zommer

Uitgeverij: Christofoor (16 september 2019)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 32

Prijs: € 15,95


Een dennenboompje is te klein en te krom om in de kersttijd te worden uitgekozen als kerstboom. Het boompje blijft alleen achter in het bos, maar dan gebeurt er iets wat het nooit had durven dromen…


Het boompje in het bos van Yuval Zommer neemt de lezers mee naar het leven een klein dennenboompje in een prachtig groot bos. Hij is anders dan de andere dennenbomen, hij groeit namelijk scheef en is een stukje kleiner. Dan wordt hij ook nog eens niet uitgekozen door de mensen als kerstboom. Hij denkt daarom dat er iets mis met hem is. Maar dan gebeurt er iets wonderbaarlijks in het bos.. Iets wat bijna te mooi lijkt om waar te zijn!

In Het boompje in het bos worden veel verschillende onderwerpen behandeld door Yuval Zommer, waardoor dit prentenboek heel erg veelzijdig is voor kinderen! Zo gaat het het onder andere over de tradities tijdens Kerstmis, maar ook over eenzaamheid en liefde. Je kunt urenlang over dit prentenboek napraten met je kinderen. Wat zij ervan vinden en hoe ze zich erbij voelen.

Het boompje in het bos is echt een hartverwarmend prentenboek voor de wintermaanden. Yuval Zommer doet de harten van de lezers moeiteloos smelten. Dit komt mede door het contrast dat hij in het verhaal weet aan te brengen. Eerst voeren eenzaamheid, anders zijn en er niet bij horen de boventoon. Maar dit verandert naar liefde, vriendschap en saamhorigheid. Het verhaal herbergt dus een prachtige positieve boodschap!

De illustraties in Het boompje in het bos zijn tevens van Yuval Zommer. Ze beslaan over het algemeen twee pagina’s en het bos komt echt tot leven door de zachte kleuren die zijn gebruikt. Ook is er gewoon super veel te zien, zoals beren, vossen, uilen en ga zo maar door! Daarnaast brengen de illustraties, in combinatie met de korte krachtige zinnen, de beoogde emoties van het boompje goed over. Je voelt zijn verdriet, maar later ook zijn trots.

Kortom, Het boompje in het bos van Yuval Zommer maakt zeker indruk en is ideaal om samen te lezen tijdens de wintermaanden (in het bijzonder met Kerstmis natuurlijk)! Samen kun je blijven genieten van het mooie bos en de bijzondere dieren die er wonen en tegelijkertijd geeft het een hartverwarmende boodschap mee!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.