Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Recensies, Young Adult

Recensie: Grace and Glory (Jennifer L. Armentrout)

5 out of 5 stars

Titel: Grace and Glory

Serie: Harbinger (3)

Auteur: Jennifer L. Armentrout

Uitgeverij: Zomer & Keuning (23 november 2021)

Genre: Young Adult, Fantasy

Aantal bladzijdes: 480

Prijs: € 22,50


Trinity heeft de strijd en haar beschermer verloren. Zelfs met demonen én wachters aan haar kant is het niet zeker dat ze de Harbinger kan verslaan. Lucifer terugbrengen op aarde om mee te vechten is een héél slecht idee, maar ze hebben geen keus: hij is de enige die machtig genoeg is. Naarmate Trinity en Zayne een gevaarlijk bondgenootschap aangaan en Lucifer de hel laat losbarsten op aarde, dreigt de Apocalyps. Of ze nu winnen of verliezen, één ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn.


Grace and Glory is het derde en laatste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout. Eerder verschenen al Storm and Fury en Rage and Ruin. Het is een spin-off van de geliefde Dark Elements-serie, bestaande uit de boeken Witheet, Steenkoud en Ademloos. Maar dit betekent niet dat je eerst de Dark Elements-serie moet lezen, voordat je aan de Harbinger-serie kan beginnen! Jennifer L. Armentrout heeft er namelijk voor gezorgd dat ze los van elkaar te lezen zijn.

Pas op!; vanaf hier volgen er spoilers voor de eerdere delen Storm and Fury en Rage and Ruin. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten bloeide er in Storm and Fury een mooie liefde op tussen Trinity en Zayne. Aan het einde van Rage and Ruin kwam hier helaas een abrupt einde aan. Hiermee zorgde Jennifer L. Armentrout er natuurlijk voor dat je Grace and Glory wel moest lezen! En gelukkig gaat dit boek direct verder op Rage and Ruin. De emoties van Trinity spatten dan ook meteen van de pagina’s af en als lezer leef je met haar mee (je rouwt misschien zelfs een beetje met haar mee). Ondanks het feit dat ze het ontzettend zwaar heeft, is de strijd nog niet gestreden en zal ze moeten blijven vechten.

Natuurlijk zou Jennifer L. Armentrout zichzelf niet zijn als er geen verrassende wending in het verhaal zou zitten en die komt gelukkig al snel. En dit is de eerste van velen in Grace and Glory. De meeste wendingen zie je totaal niet aankomen en dit maakt het verhaal heerlijk onvoorspelbaar. Als lezer leef je echt van hoofdstuk tot hoofdstuk en het is maar moeilijk om Grace and Glory aan de kant te leggen. Je wordt helemaal het verhaal in gesleurd. Je wilt antwoorden op al je vragen en mede hierdoor maakt Jennifer L. Armentrout dit boek zo verslavend om te lezen. Maar ook de geweldige romance zorgt ervoor dat je niet wilt stoppen met lezen!

Er zijn verschillende elementen in de Harbinger-serie die het een ontzettend goed verhaal maken. Zo wordt de wereld perfect opgebouwd, hebben de personages veel diepgang en is er aan humor geen gebrek! Maar ook persoonlijke tragedies worden niet geschuwd en hierdoor krijgt het geheel een realistisch randje! Het is mooi om te zien hoe er door Jennifer L. Armentrout in Storm and Fury en Rage and Ruin al langzaam opgebouwd wordt naar de eindstrijd die plaats gaat vinden in Grace and Glory. Het einde is alles waar je op gehoopt hebt. De verhaallijnen komen mooi samen en je slaat met een gerust hart het boek dicht.

Grace and Glory is een waardige afsluiter van de Harbinger-serie. Na Storm and Fury en Rage and Ruin was het de vraag of Jennifer L. Armentrout ons nogmaals zou weten te verrassen en ja hoor, het is haar weer gelukt. Het einde is alles waar je op hebt gehoopt; Grace and Glory bevat een epische eindstrijd en een romance waar je u tegen zegt. De Harbinger-serie is een heerlijk fantasy verhaal waar je even lekker door opgeslokt wordt. De wereld is uniek, wordt goed opgebouwd en de personages hebben diepgang. Een must-read zou ik zeggen!

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.