Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Een magische kerst (Geronimo Stilton)

4 out of 5 stars

Titel: Een magische kerst

Auteur: Geronimo Stilton

Uitgeverij: De Wakkere Muis (november 2019)

Genre: Kinderboek, Fantasy

Aantal bladzijdes: 116

Prijs: € 10,95


Op de nacht voor Kerstmis, wanneer iedereen op Muizeneiland zich voorbereidt op het mooiste feest van het jaar, zijn Thea, Klem en Geronimo nog aan het werk op het kantoor van De Wakkere Muis … Opa Wervelwind vond dat er gewoon doorgewerkt moest worden. En dat op kerstavond!

Het ware kerstgevoel was dus ver te zoeken … totdat er opeens twee elfjes van de Kerstman voor hun snuiten staan! De knagers worden halsoverkop meegenomen op een muizenissige reis naar de Noordpool. Daar ontdekken zij opnieuw de magie van Kerstmis. Het kan niet anders dat dit een mega-magisch spektakel wordt!


Tijdens Halloween heb ik genoten van het boek Een bloedstollende middernacht van Geronimo Stilton, maar met Kerstmis is het natuurlijk tijd voor een echt kerstboek! Gelukkig is er weer een nieuw avontuur van Geronimo Stilton om van te genieten en die speelt zich af rondom de kerstdagen!

In Een magische kerst word je meegenomen naar de Noordpool, krijg je een rondleiding van de elfen en ontmoet je niemand minder dan de kerstman. Een magische kerst van Geronimo Stilton heeft dus alles in zich om een leuk kerstboek te zijn voor kinderen! Het zorgt er zeker voor dat de kerstsfeer er lekker goed in zit door de mooie boodschap die verteld wordt.

Als lezer word je in Een magische kerst meegesleurd in een heerlijk avontuur en het is dus lekker genieten voor de fans van Geronimo Stilton. Daarnaast komen er weer bekende personages langs zoals Klem, Thea en opa Wervelwind (en je leert ook de 153 andere familieleden en vrienden van Geronimo kennen!). Als het verhaaltje is afgelopen vind je nog allemaal leuke knutselideeën en spelletjes om je eigen kerst net zo magisch te maken!

Een magische kerst is precies wat je van een Geronimo Stilton boek verwacht: avontuurlijk, magisch en grappig! Het verhaal leest makkelijk weg, zeker voor kinderen die niet zo van lezen houden.  Er zijn weer allemaal verschillende lettertypes te vinden en dit maakt het verhaal heel erg speels. En vergeet de prachtige illustraties niet. Ze zijn niet alleen mooi, maar zorgen ervoor dat Een magische kerst tot leven komt voor de lezers.

Kortom, Een magische kerst is een boek dat niet mag missen in de Geronimo Stilton-collectie! Het is een perfect boek om te lezen voor en tijdens de kerstdagen, want zo wordt het allemaal nog net iets specialer.

 

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.