Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Kinder- en jeugdboeken, Recensies, Young Adult

Recensie: Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers (Simon Mockler)

4 out of 5 stars

Titel: Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers

Serie: Doris de Dappere (1)

Auteur: Simon Mockler

Uitgeverij: Billy Bones (15 juli 2019)

Genre: Kinderboek, Fantasy

Aantal bladzijdes: 249

Prijs: € 16,99


Er was eens een meisje in een land hier ver vandaan, dat met een GROOT geheim leefde. Het meisje heette Doris en het geheim was… nou, daar kom je gauw genoeg achter.
Doris is een dappere en slimme meid. Ze woont in een paleis, maar is nog nooit buiten geweest, want dan valt ze misschien van de rand van de wereld. Of wordt ze opgepeuzeld.

Hé, wat?

Wat is nu dat grote geheim dat iedereen voor haar verborgen houdt? Doris besluit op zoek te gaan naar antwoorden. Samen met haar trouwe vrienden Joh het jongetje, Hond de hond en Wilfred de Wijze kan ze alles aan…


Het boek Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers van Simon Mockler neemt je mee in een wereld vol met geheimen, mysteries en avonturen. Er zijn koningen, koninginnen, ridders, legers, spookachtige bossen én natuurlijk Wabbers! Het verhaal begint misschien niet meteen spannend, maar wel mysterieus. Want wat is het geheim van Doris?

Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers staat vol met prachtige illustraties van Cherie Zamazing. Ze zitten vol met details, passen precies bij het verhaal en brengen het boek nog meer tot leven! Ook is het voor jonge lezers fijn dat het verhaal af en toe onderbroken wordt en ze iets hebben om naar te kijken.

Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers komt niet alleen tot leven door de illustraties, maar ook door de schrijfstijl van Simon Mockler. Hij weet de kleinste details in het verhaal te verwerken, zonder dat het saai wordt. Dit komt ook omdat hij heel veel humor in het boek stopt. Ik heb toch wel hardop moeten lachen toen ik woorden als ‘Blauwe Billenboulevard’ en ‘Houten Kontkade’ tegenkwam!

“Het was een eigenaardige wereld, een wereld in een soort zeepbel, en voor elke zeepbel geldt dat hij uiteindelijk knapt. En omdat dit een heel grote zeepbel was, eentje zo groot als een olifant, zou het weleens een ontzettende kliederboel kunnen worden.” – p. 21

Simon Mockler heeft allemaal geheimen en mysteries in Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers gestopt. Hierdoor is het boek maar moeilijk aan de kant te leggen, want je móét weten wat er allemaal aan de hand is. Daarnaast is het verhaal ook gewoon echt wel spannend. Zeker vanaf ongeveer de helft van het boek!

Eigenlijk dacht ik dat Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers van Simon Mockler gewoon een standalone boek was, maar dat is het zeker niet. Ondanks het feit dat een gedeelte van het verhaal erg mooi afgesloten wordt, heeft dit boek een open einde. Er zijn vragen beantwoordt, mysteries opgelost, maar er staat een nieuw avontuur voor de deur. En dat maakt zeker nieuwsgierig naar het vervolg, dus ik ben héél benieuwd wanneer die komt!

Kortom, Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers van Simon Mockler is een ontzettend grappig, spannend, avontuurlijk en mysterieus verhaal mét illustraties. Het boek is voor kinderen vanaf 9, maar ik denk dat je het ook al prima daarvoor kunt voorlezen. Lekker samen genieten!

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.