Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Doornroosje (Jessica Courtney-Tickle)

5 out of 5 stars

Titel: Doornroosje

Auteur: Jessica Courtney-Tickle

Componist: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Uitgeverij: Christofoor (22 oktober 2018)

Genre: Prentenboek met muziek

Aantal bladzijdes: 24

Prijs: € 19,95


In deze navertelling van het klassieke ballet De schone slaapster  ontmoeten we de koning en de koningin, als ze een feest geven om de geboorte van hun dochter prinses Aurora te vieren.

Een boze fee komt binnen en spreekt een verschrikkelijke vloek uit over het kleine prinsesje.

Zou er nog iemand zijn die haar kan helpen?


Doornroosje van Jessica Courtney-Tickle is denk ik echt één van mijn meest favoriete prentenboeken ooit. Ten eerste is het natuurlijk een betoverend verhaal op zichzelf, maar dit boekje maakt alles nog even net iets specialer. Het verhaal wordt namelijk ondersteund door prachtige illustraties van Jessica Courtmey-Tickle en door de klassieke muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Een unieke combinatie die ik hiervoor nog niet ben tegengekomen!

Het verhaal van Doornroosje kennen de meesten vast wel. In dit prentenboek komt het verhaal opnieuw tot leven door middel van hele kleine veranderingen. Het is heel erg fijn en makkelijk geschreven voor kinderen. En door de bijbehorende illustraties komt het verhaal natuurlijk extra tot leven en spreekt het echt tot de verbeelding.

Elke illustratie van Jessica Courtney-Tickle beslaat twee pagina’s. Ze zijn ontzettend mooi en gedetailleerd. De illustrator speelt met lichte en donkere kleuren, wanneer iedereen vrolijk en blij is dan zijn de kleuren dat ook. Maar heerst er een duistere stemming dan worden de illustraties een stuk donkerder en mysterieuzer. Dit maakt het verhaal natuurlijk extra spannend.

Hetzelfde geldt voor de klassieke muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. De tekst, illustraties en muziek zijn perfect op elkaar afgestemd. Het enige dat je hoeft te doen is op de bladzijde drukken en poef! daar is de muziek. En dit geeft het verhaal een heel uniek tintje. Het is namelijk super leuk om naar de muziek te luisteren tijdens het lezen van Doornroosje en het bekijken van de illustraties.

Kortom, Doornroosje van Jessica Courtney-Tickle is een prentenboek dat je móét hebben. Het is heerlijk om het verhaal van Doornroosje samen te ontdekken door middel van de illustraties en muziek!

 

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.