Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Dit is Guus (Chris Chatterton)

3.5 out of 5 stars

Titel: Dit is Guus

Auteur: Chris Chatterton

Uitgeverij: Flamingo kinderboeken (17 februari 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 32

Prijs: € 12,99


Guus is een knorrige hond.
Hij houdt nergens van, vooral niet van nieuwe vrienden maken.
Maar zal hij van gedachten veranderen als er een nieuwe puppy in zijn huis komt wonen?
Is Guus eigenlijk… een goedzak?


Waar het in Dit is Guus van Chris Chatterton vooral om draait is humor. Dit is namelijk echt een prentenboek dat je hardop laat lachen. Het gedrag van Guus is toch wel erg herkenbaar, ook al gaat het verhaal over een hondje en niet over een mens. Soms heb je gewoon even nergens zin in en moet iedereen je met rust laten. Dit is Guus maakt dit op een hele grappige manier duidelijk. Kinderen zullen hiervan smullen!

Zowel de tekst als de illustraties in Dit is Guus zijn van Chris Chatterton. Ze sluiten goed bij elkaar aan en er ontstaat een mooi verhaaltje over de hond Guus. Hij is een beetje knorrig, maar omdat de pagina’s allemaal verschillende felle kleuren hebben wordt het toch een vrolijk geheel. De illustraties aan de binnenkant van Dit is Guus zijn net zo leuk als die op de cover. Niet te veel details zodat de uitstraling rustig blijft, maar je kan toch je ogen uit kijken.

Ook het prentenboek Dit is Guus heeft een aantal verborgen boodschappen. Het zijn misschien niet de meest diepgaande, maar ze zijn wel ook heel belangrijk. Chris Chatterton laat namelijk zien dat het helemaal niet erg is om af en toe een keer je dag niet te hebben en je dus best wel knorrig mag zijn. Tegelijkertijd laat Dit is Guus zien dat er bijna altijd wel iets is waar je weer vrolijk van kan worden. Misschien een puppy? Of worstjes!

Kortom, Dit is Guus van Chris Chatterton is een grappig prentenboek over een heerlijk knorrige hond die je in je hart zal sluiten. En voortaan wanneer je, je dag een keertje niet hebt zeg je gewoon ‘Sorry jongens, vandaag heb ik een Guus-dag’… Dat tovert meteen een lach op je gezicht.

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.