Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Dit boek gaat wél over mevrouw Moes en haar kakkerlakken (Marieke van Hooff)

4 out of 5 stars

Titel: Dit boek gaat wél over mevrouw Moes en haar kakkerlakken

Auteur: Marieke van Hooff

Illustrator: Melvin

Uitgeverij: Bakermat (16 augustus 2019)

Genre: Kinderboek

Aantal bladzijdes: 155

Prijs: € 14,99


Welkom in de wondere wereld van Em, een heel speciaal meisje, al vindt ze zelf van niet. Em bevrijdt helemaal alleen een stuk of duizend muizen uit de klauwen van haar moeder en broer, beiden topverdelgers voor het bedrijf FOETSJIE. Ze wordt ook de persoonlijke assistente van Danny Divo, de bekendste popster ter wereld!

Maar of dat haar gelukkig maakt?
Eigenlijk wil EM maar één ding: ergens bijhoren.

Wil je weten hoe haar dat lukt, lees dan dit bijzondere boek. Naast de koning, een schilderende cavia, grote zwermen kevers, een wel érg speciaal kindermeisje en een zonderlinge buurman, vind je ook kakkerlakken in dit verhaal. Heel veel kakkerlakken. Je bent gewaarschuwd!


Misschien weten jullie nog wel dat ik vorig jaar Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken heb gelezen? Ik heb toen ontzettend gelachen om de familie Ginderachter, maar helaas speelde mevrouw Moes maar een kleine rol. Ik kon niet wachten om meer over haar te weten te komen en Marieke van Hooff vertelt je alles over haar in Dit boek gaat wél over mevrouw Moes en haar kakkerlakken!

Dit keer gaat het niet over een wiebelfamilie, maar wordt het een beetje kriebelig met al die beestjes! We ontmoeten een nieuwe familie, die bestaat uit Em, haar broer Mos en hun moeder. Em is heel anders dan haar familie. Zij haten alle beestjes, terwijl Em er gek op is! In Dit boek gaat wél over mevrouw Moes en haar kakkerlakken beleeft ze verschillende grappige avonturen, die je zeker weer aan het lachen maken.

“Em zucht en gaat naar haar kamer. Even later ligt ze in bed. Ze voelt zich eenzaam. Niet moeilijk: ze is zo anders dan haar moeder en haar broer.” – p. 29

Het verhaal van Marieke van Hooff wordt wederom ondersteunt met de illustraties van Melvin. Ze zijn ontzettend grappig en passen perfect bij het verhaal. Het zijn er niet al te veel, waardoor het verhaal gewoon goed te volgen blijft, maar toch net iets extra’s meekrijgt. Verder weet ook Marieke van Hooff het verhaal weer goed op papier te krijgen. Het leest makkelijk weg en zit vol met avontuur en humor. Heerlijk!

Een super leuk pluspuntje vond ik dat we even in Dit boek gaat wél over mevrouw Moes en haar kakkerlakken een bezoekje maakten aan iemand van de familie Ginderachter. Het was kort en krachtig, maar toch leuk om een personage uit het eerdere boek tegen te komen. Stiekem moest ik er namelijk wel een beetje om lachen! Helaas konden we niet echt meewiebelen.

Dus heb jij genoten van Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken? Dan kan ik je verzekeren dat je van Dit boek gaat wél over mevrouw Moes en haar kakkerlakken gaat houden! Marieke van Hooff heeft er weer een feestje van gemaakt waarvan ieder kind gaat genieten (en stiekem ook de ouders!).

 

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.