Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: De Monsterdokter (John Kelly)

4 out of 5 stars

Titel: De Monsterdokter

Auteur: John Kelly

Uitgeverij: Moon (30 juni 2020)

Genre: Kinderboek, Griezelen

Aantal bladzijdes: 188

Prijs: €13,99


Ben jij…
Een draak met maagproblemen?
Een alien met een verkoudheid?
Een yeti met een pijnlijke voet?

Maak dan snel een afspraak met de MONSTERDOKTER: geen pijntje te klein, geen wezen te groot!
Appie is ontzettend normaal… maar voor hij het weet wordt hij ingehuurd als verpleger bij de slechtlopende monsterkliniek van dokter Annie v.d. Keuken-Trap! Het is een flinke opgave: hij moet de nogal bijzondere patienten helpen én daarnaast ook nog een manier vinden om de kliniek te redden voordat die ten onder gaat.


De monsterdokter van John Kelly is een griezelboek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Er komen echt allemaal hele ‘enge’ monsters in het verhaal voor, maar tegelijkertijd zijn ze ook erg grappig. Zo kom je een zombie tegen die aldoor zijn ledematen verliest, maar ook een slijmerij monster die iedereen onder niest.

De schrijfstijl van John Kelly in De Monsterdokter is perfect voor kinderen die wel een beetje van griezelen houden. En het is ontzettend grappig. John Kelly bedenkt namelijk de gekste namen voor zijn personages. Zo heb je Morris Mors, Vesuvia de draak en worden mensen ‘normaaltjes’ genoemd. Ook wordt er gebruik gemaakt van verschillende lettertypes waardoor De monsterdokter er in zijn geheel heel erg speels uitziet.

“Appie is geen gewóon GEWOON iemand. Hij heeft me een handje geholpen toen mijn armen waren gevallen.” – p. 48

John Kelly is niet alleen de auteur van De Monsterdokter, maar heeft ook zelf de illustraties in het boek verzorgd. En dat zijn er heel erg veel. Eigenlijk vind je namelijk op iedere pagina wel een illustratie van een monster, Appie of iets slijmerigs. Soms klein en soms groot. Ze zijn zwart-wit en passen goed bij het verhaal. De Monsterdokter komt hiermee tot leven en maakt het lezen interactief.

Wil jij je kindje lekker laten griezelen met verschillende monsters? Probeer dan eens De Monsterdokter van John Kelly. Het is stiekem eigenlijk helemaal niet zo eng, maar wel heel erg grappig om alle problemen van de monsters voorbij te zien komen. Voor wie geen genoeg kan krijgen van De Monsterdokter staat er ook alvast een voorproefje voor het vervolg Beestachtige uitbraak aan het einde!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.