Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Recensies, Young Adult

Recensie: De kilte van een zomernacht (Inge Sleegers)

3 out of 5 stars

Titel: De kilte van een zomernacht

Auteur: Inge Sleegers

Uitgeverij: Ambilicious (11 november 2019)

Genre: Young Adult, Fantasy

Aantal bladzijdes: 184

Prijs: € 18,95


Wanneer Emily, Lara’s beste vriendin, een ouija-bord meebrengt naar hun klasfeestje, eindigt een onschuldig spelletje in een ware catastrofe: Lara zit met een kwaadaardige geest opgescheept. Hoe raakt ze van hem af? En, is Daniel wel zo slecht?


De kilte van een zomernacht van Inge Sleegers is een paranormale Young Adult. Dit boek draait niet alleen om paranormaliteit, maar ook om liefde en vriendschap. Deze onderwerpen worden op een mooie manier met elkaar verweven. Liefde kent geen grenzen, zelfs niet na de dood. Inge Sleegers weet dit duidelijk te maken op een hele natuurlijke manier.

Het plot van De kilte van een zomernacht is erg interessant, zeker als je geïnteresseerd bent in paranormale zaken. Inge Sleegers weet waar ze over schrijft en je kan merken dat ze onderzoek heeft gedaan. Moeiteloos neemt ze je mee in een wereld vol met geesten, leven na de dood en ouija borden! De schrijfstijl van Inge Sleegers is fijn en vlot. Ze staat niet te lang stil bij gebeurtenissen en details en de dialogen zijn kort, maar krachtig.

“Een zus. Familie. Het was nog niet tot me doorgedrongen dat Daniel ooit een leven had. Een leven met mensen die hem missen.” – p. 62

Hoewel ik De kilte van een zomernacht een ontzettend leuk boek vond om te lezen, zijn er zeker wel een aantal verbeterpuntje. Hier en daar is de opbouw namelijk behoorlijk snel. Op sommige momenten is dit fijn, want het bevordert het leestempo. Maar af en toe had er wel iets meer rust in het verhaal mogen zitten om op die manier bepaalde gevoelens mooi op te bouwen en over te brengen op de lezer.

Ook de plottwist aan het einde kwam voor mij vrij plotseling. Inge Sleegers wilde hiermee de lezer shockeren en dat is ook zeker gelukt! Maar ik denk dat De kilte van een zomernacht meer diepgang had gehad als hier gebruik was gemaakt van een langere aanloop met iets meer puzzelstukjes. Het einde van De kilte van een zomernacht is door de plottwist wel heel erg emotioneel en hierdoor merk je dat je tijdens het lezen toch een band hebt opgebouwd met de personages!

Inge Sleegers heeft met De kilte van een zomernacht een mooi debuut neergezet waarin paranormaliteit, liefde en vriendschap mooi samen komen. Er had iets meer rust en opbouw in het verhaal mogen zitten, maar dat neemt niet weg dat het plot erg interessant is.

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.