Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: De Kerstmisaurus en de Winterheks (Tom Fletcher)

5 out of 5 stars

Titel: De Kerstmisaurus en de Winterheks

Serie: De Kerstmisaurus (2)

Auteur: Tom Fletcher

Illustrator: Shane Devries

Uitgeverij: Billy Bones (2 oktober 2019)

Genre: Kinderboek, Fantasy

Aantal bladzijdes: 400

Prijs: € 19,99


Een jaar geleden ontmoette Willem tijdens een ongeloof lijk avontuur zijn wonderlijke vriend, de Kerstmisaurus. Nu keert hij terug naar de Noordpool, waar hij de mysterieuze Winterheks ontmoet. Wanneer Willem ontdekt dat het lot van kerst op het spel staat, moeten hij en de Kerstmisaurus met de Winterheks samenwerken om het kerstfeest te redden…


Ik had het geluk dat ik niet een heel jaar hoefde te wachten op het vervolg van De Kerstmisaurus, omdat ik dit boek pas nog gelezen heb. Ik kon bijna meteen door met De Kerstmisaurus en de Winterheks van Tom Fletcher. En dat was maar goed ook, want een heel jaar wachten was wel erg moeilijk geworden.

In De Kerstmisaurus en de Winterheks neemt Tom Fletcher je wederom mee in het geweldige leven van Willem Tuffer. Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat hij kennis maakte met de Kerstmisaurus, de Kerstman en de Noordpool. Maar het lijkt nog de dag van gisteren! Gelukkig weet Tom Fletcher het magische gevoel dat de lezer bij het eerste boek had meteen weer op te roepen bij De Kerstmisaurus en de Winterheks.

“Als een wens eenmaal is uitgekomen, is hij niet meer nodig en vervaagt vredig tot er niets meer over is behalve een mooie herinnering.”  – p. 81

Wat De Kerstmisaurus en de Winterheks natuurlijk erg leuk maakt is de herkenning die het bij de lezer oproept. Het voelt als thuiskomen of als een warm bad nemen. Je kent de personages allemaal al en daardoor kan er veel meer op het verhaal gefocust worden. Hierdoor stopt Tom Fletcher meer vaart en spanning in De Kerstmisaurus en de Winterheks dan in zijn voorganger. Daarin werd echt de wereld opgebouwd, maar in dit boek draait het veel meer om het avontuur!

Ook visueel gezien is De Kerstmisaurus en de Winterheks van Tom Fletcher weer een pareltje! Het begint natuurlijk al met de adembenemende cover en daar stopt het niet bij. Want je vindt door het hele boek illustraties van Shane Devries en ze sluiten weer precies aan bij het verhaal waardoor alles extra tot leven komt.

De Kerstmisaurus en de Winterheks van Tom Fletcher geeft de lezer weer een heerlijk kerstgevoel. Het heeft alles wat een goed kinderboek moet bevatten; avontuur, spanning, magie en een KERSTMISAURUS! Een boek dat niet mag ontbreken tijdens de feestdagen of op welke andere dag dan ook!

 

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.