Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Recensies, Roman

Recensie: De betovering van Kerstmis (Kirsty Ferry)

3 out of 5 stars

Titel: De betovering van Kerstmis

Auteur: Kirsty Ferry

Uitgeverij:Choc Lit NL(1 november 2019)

Genre: Roman, Feelgood

Aantal bladzijdes: 121

Prijs: € 10,-


Als huwelijksplanner van Carrick Park Hotel stelt Ailsa McCormack zich altijd tot doel om elk bruidspaar de perfecte dag te bezorgen. Soms moet ze daar echter een hoge prijs voor betalen; dit jaar moet ze een kerstbruiloft organiseren en dat gaat ten koste van haar eigen kerst.

Niet dat het Ailsa veel uitmaakt. Er is nu eenmaal iets bijzonders aan het hotel rond de feestdagen en ze heeft altijd een bepaalde fascinatie gehad voor de mensen die er ooit gewoond hebben. Met name voor het tragische leven van de beeldschone Ella Carrick. Haar opvallende portret hangt nog steeds bovenaan de trap in het hotel.

Maar dan zet een ontmoeting in de salon met een lange, knappe man die haar vreemd bekend voorkomt haar leven volledig op zijn kop. Ailsa’s eenzame kerst wordt plotseling betoverender dan ze ooit had kunnen voorzien…


De betovering van Kerstmis is het eerste boek dat ik van Kirsty Ferry lees. Eerder verscheen al het boek Zomer in Carrick Park, maar die staat nog op mijn TBR. De cover van De betovering van Kerstmis trok meteen mijn aandacht en nodigt uit tot lezen. Ik ben heel benieuwd wat voor betoverend verhaal me te wachten staat!

In De betovering van Kerstmis maak je kennis met Ailsa en de knappe, mysterieuze Ned. Het zijn leuke personages om over te lezen. Misschien een beetje oppervlakkig, vooral Ned krijgt niet zo heel veel diepgang, maar ze zijn wel sympathiek. Ook de bijpersonages zijn interessant genoeg en passen perfect in het verhaal. Ze hebben allemaal hun eigen karakter gekregen!

De betovering van Kerstmis is echt wel een feelgoodroman, maar dan wel mét een beetje fantasy erin verwerkt. Er komt  magie om de hoek kijken en dit komt redelijk onverwacht voor de lezer. Toch wen je er al snel aan en Kristy Ferry probeert het verhaal verrassend te houden door niet te vertellen wat er aan de hand is. Verder is het gewoon een romantisch verhaal om bij weg te zwijmelen. Perfect voor de feestdagen!

“Als zij iemand zou ontmoeten die alles voor haar zou kunnen betekenen, zou ze dat dan weten? Zou ze die kans met beide handen aangrijpen en die persoon zoveel mogelijk liefhebben, zo lang als ze durfde en zo lang als dat mogelijk was?” – p. 83

Kirsty Ferry heeft een heerlijke schrijfstijl en neemt de lezer mee naar Carrick Park en zijn geschiedenis. Ze gebruikt voldoende details in haar beschrijvingen zodat alles tot leven komt tijdens het lezen. Van de mooie Engelfontein tot de prachtige kleding die er wordt gedragen. Daarnaast zorgt haar schrijfstijl dat De betovering van Kerstmis lekker snel wegleest. Binnen een paar uurtjes heb je dit boek wel uit!

De betovering van Kerstmis van Kirsty Ferry is een dun boekje en telt maar 121 pagina’s. Toch is het verhaal in principe wel helemaal compleet. Het heeft een begin, middenstuk en einde. Maar van mij had dit boekje toch iets meer pagina’s mogen bevatten. Dan was er namelijk veel meer ruimte geweest om sommige elementen beter uit te werken waardoor ze realistischer op de lezer over zouden komen. Zoals het feit dat Ella doof is. Naar mijn idee is ze dat nog helemaal niet zo lang, maar ze kan alle gesprekken perfect volgen door te liplezen en komt een beetje gek over.

Kortom, De betovering van Kerstmis van Kirsty Ferry is een lekker dun boekje om even tussendoor te lezen. Het is magisch, romantisch en heerlijk om te lezen met de aankomende feestdagen.

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.