Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Recensies, Young Adult

Recensie: Day Dreamer (Luna van Roosen)

4 out of 5 stars

Titel: Day Dreamer

Serie: Day Dreamer (1)

Auteur: Luna van Roosen

Uitgeverij: Hamley Books (15 september 2019)

Genre: Young Adult, Sprookje, Fantasy

Aantal bladzijdes: 265

Prijs: €18,99


Openbloeien doe je niet in de schaduw

”Dit is mijn verhaal, mijn eigen sprookjesachtige vertelling over een droomprins die verliefd wordt op een draak van een stiefzus. Een verhaal dat zo verkeerd loopt dat geen enkele pen ter wereld in staat is om het te herschrijven.”

Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.

Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?


Jullie weten vast wel dat ik gek ben op sprookjes en hervertellingen. Toen ik Day Dreamer van Luna van Roosen voorbij zag komen, wist ik dan ook meteen dat ik dit boek móést lezen! Ten eerste vanwege de prachtige cover, is het geen plaatje?! En ten tweede omdat het een hervertelling is van verschillende sprookjes!

Day Dreamer is het debuut van Luna van Roosen. Niet alleen de buitenkant is prachtig, maar ook de binnenkant is ontzettend sprookjesachtig. Elk hoofdstuk begint met een mooie afbeelding, waardoor het lijkt alsof je een andere wereld betreedt. En af en toe staat er ook een hele mooie illustratie bij die perfect bij het aankomende hoofdstuk past.

Luna van Roosen heeft echt een betoverende schrijfstijl en weet de lezer mee te slepen in de mysterieuze wereld waarin Lora terecht is gekomen. Het is allemaal te mooi om waar te zijn en het is fijn dat Lora zich dit op sommige momenten ook beseft. Want er gebeuren wel erg vreemde en onverklaarbare dingen. Er klopt iets niet, maar als lezer weet je niet precies wat er niet klopt.

Hij reikt tot de vloer en lijkt te zijn gemaakt van een stukje satijnzwarte sterrenhemel. Alsof het is ondergedompeld in een rimpelloos, sereen bergmeertje waarin de nachtelijke hemel weerspiegeld wordt met zijn oneindig uitgestrekte diepte, waarin je kunt verdrinken en verdwalen.” – p. 211

Luna van Roosen heeft erg veel verschillende sprookjes verwerkt in Day Dreamer. Zo kom je elementen tegen van onder andere Assepoester, Belle en het Beest, Hans en Grietje en Rapunzel. Het leuke is dat ze de sprookjes soms zelfs benoemd waardoor het ergens een realistisch tintje krijgt. Met alle verschillende sprookjes heeft Luna van Roosen een heel eigentijds sprookje gemaakt vol met prachtige jurken, gemaskerde ballen en adembenemende prinsen!

Eigenlijk blijven alle vragen die je hebt in Day Dreamer onbeantwoord. Luna van Roosen geeft de lezer wel kleine puzzelstukjes, maar het is allemaal net niet genoeg om precies uit te vogelen wat er nou aan de hand is. Hier moet je natuurlijk van houden. Maar het goede nieuws is dat in het voorjaar van 2020 het vervolg, Night Thinker, verschijnt! Ik kan niet wachten om te lezen hoe het verhaal van Lora gaat eindigen.

Day Dreamer van Luna van Roosen moet in de boekenkast staan van iedereen die gek is op mysterieuze sprookjes! Het weet de lezer te betoveren en mee te nemen neer een prachtige wereld, waar je voor altijd zou willen blijven wonen! Maar waar komt dat door? Ben je misschien ook betoverd door het kasteel waar Lora in terecht is gekomen…

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.