Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Beer is er weer (Tammi Sauer)

4 out of 5 stars

Titel: Beer is er weer

Auteur: Tammi Sauer

Ilustrator: Dan Taylor

Uitgeverij: Flamingo kinderboeken (15 april 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 24

Prijs: € 12,99


Op een alledaagse dag klopte er een beer op mijn deur.
Ik wees hem er beleefd op dat beren niet in huiskamers thuishoren.
Toen zei ik: ‘Ga naar huis, beer.’
En dat was dat.
Maar de beer kwam terug.


Beer is er weer is zo een prentenboek die heerlijk vlot leest. Dit komt door de fijne schrijfstijl van Tammi Sauer. Ze maakt gebruik van korte zinnen en daarnaast staat er ook per pagina maar weinig tekst bij de illustraties. Toch is dit precies genoeg om het verhaal duidelijk op de lezertjes over te brengen!

De illustraties in Beer is er weer zijn gemaakt door de getalenteerde Dan Taylor. Soms beslaan ze één pagina en soms zelfs twee. Hierdoor is de illustratie natuurlijk extra groot en is er nog meer te zien voor kinderen die Beer is er weer lezen! De illustraties zijn onwijs schattig, gedetailleerd en lief. Zelfs zonder de tekst van Tammi Sauer vertellen de illustraties al een verhaal. Het komt tot leven en af en toe lijkt het gewoon alsof je naar een film zit te kijken.

Tammi Sauer en Dan Taylor proberen met Beer is er weer een hele mooie boodschap op de lezertjes over te brengen. In het verhaal komt de beer steeds op bezoek bij het jongetje, maar het jongetje vindt dit eigenlijk niet zo leuk en zegt elke keer tegen de beer dat hij weg moet gaan. En op een dag komt de beer niet meer terug.  Eerst is het jongetje hier erg blij mee, maar al snel begint hij de beer heel erg te missen. Hiermee laten Tammi Sauer en Dan Taylor zien dat je pas iets mist als het er niet meer is en dat je moet waarderen wat je hebt. Voor je het weet is het namelijk te laat.

Kortom, Beer is er weer is een erg mooi prentenboek. Het is ideaal om samen te lezen, maar kindjes kunnen er ook prima in hun eentje van genieten. De illustraties laten het verhaal tot leven komen en de verborgen boodschap is prachtig!

 

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.