Boeken, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Anna en de dromenmaker (Maaike Lisa Villavicencio Fernandez)

4 out of 5 stars

Titel: Anna en de dromenmaker

Auteur: Maaike Lisa Villavicencio Fernandez

Ilustrator: Heike Sofia Villavicencio Rammeloo

Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn (8 april 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 48

Prijs: € 18,95


Anna ligt in bed. Ze moet slapen van mama. Maar Anna wil helemaal niet slapen, ze is helemaal niet moe. Anna staart naar de maan. Wat gek. Komt de maan nu dichterbij? Plots staat de maan voor Anna’s raam. Ze neemt Anna mee naar de dromenmaker. Die laat Anna de meest bijzondere dromen zien.


Anna en de dromenmaker van Maaike Lisa Villavicencio Fernandez en Heike Sofia Villavicencio Rammeloo is een prentenboek voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Deze twee zussen creëerde samen een mooi verhaal over dromen en tot rust komen. Want het is natuurlijk heel belangrijk om lekker op tijd te gaan slapen zodat je er de volgende dag weer tegenaan kan. Anna en de dromenmaker laat de leuke kant van slapen zien!

Maaike Lisa Villavicencio Fernandez schreef het verhaal van Anna en de dromenmaker. Ze neemt je mee naar de wonderlijke wereld van het dromen en de schrijfstijl is behoorlijk sprookjesachtig, vlot en gemakkelijk! In het boek gaat Anna op bezoek in een aantal verschillende dromen waarin alles mogelijk is. Kinderen zullen dit natuurlijk fantastisch vinden en misschien bedenken ze zich wel dat het helemaal niet erg is om gewoon te gaan slapen, want dan wachten er prachtige dromen op je. Ook als je nog niet moe bent.

De illustraties in Anna en de dromenmaker zijn gemaakt door Heike Sofia Villavicencio Rammeloo. Het zijn andere illustraties dan ik normaal gesproken gewend ben om tegen te komen in prentenboeken, ze zijn namelijk iets artistieker en de kleuren zijn iets grauwer. Ik ben er niet zeker van of de illustraties kinderen direct aan zullen spreken, dit komt ook omdat ze af en toe echt een beetje griezelig zijn. Maar de illustraties passen wel erg goed bij het verhaal van Maaike Lisa Villavicencio Fernandez, waardoor het een mooi geheel wordt samen.

Anna en de dromenmaker van de zusjes Maaike Lisa Villavicencio Fernandez en Heike Sofia Villavicencio Rammeloo is een mooi prentenboek, die kinderen laat zien dat slapen eigenlijk heel leuk kan zijn. Je gaat op avontuur en het kan niet fantasierijk genoeg zijn! De illustraties hadden iets meer gericht mogen zijn op kinderen, maarAnna en de dromenmaker is alsnog een sprookjesachtig verhaal om van te genieten.

Tagged , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.