Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Kinder- en jeugdboeken, Recensies

Recensie: Anansi de spin en de gulzige tijger (Iven Cudogham)

4 out of 5 stars

Titel: Anansi de spin en de gulzige tijger

Auteur: Iven Cudogham

Illustrator: Moldybyrd Studio

Uitgeverij: Gottmer (26 februari 2020)

Genre: Prentenboek

Aantal bladzijdes: 36

Prijs: € 13,99


Als Anansi de spin zijn leeggeplunderde koelkast en de grote pootafdruk voor zijn deur ziet, weet hij al hoe laat het is: Tijger is weer langs geweest en heeft zich tegoed gedaan aan al het lekkere eten van Anansi en zijn vrienden in het woud. Tijd om Tijger een lesje te leren! Alle dieren bibberen van angst voor Tijger, maar Anansi niet. Die schudt zo een sluw plannetje uit zijn mouw om Tijger op zijn plek te zetten.


Anansi de spin en de gulzige tijger is het eerste deel uit een nieuwe serie over een hele vindingrijke & ondeugende spin. Het verhaal is geschreven door de voormalig AT5-kinderpresentator Iven Cudogham en de illustraties zijn van Moldybyrd Studio. Misschien ken je Anansi al, want er zijn heel veel West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische volksverhalen waarin hij de hoofdrol speelt. En dit keer wordt Anansi in een modern jasje gestoken!

Iven Cudogham heeft met Anansi de spin en de gulzige tijger een verhaal neergezet waaruit duidelijk naar voren komt dat je niet altijd de grootste en sterkste hoeft te zijn, zoals in dit geval de tijger. Want ook al ben je de allerkleinste, zolang je iets slim aanpakt kan je winnen. Natuurlijk komt daar wel een beetje moed bij kijken, maar het is belangrijk om je angsten te overwinnen! Een prachtige onderliggende boodschap waardoor je Anansi de spin en de gulzige tijger niet zo snel zal vergeten!

De vormgeving van Anansi de spin en de gulzige tijger is erg mooi gedaan. De illustraties beslaan 2 pagina’s en zijn fantastisch. Ze ondersteunen het verhaal van Iven Cudogham perfect en kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan! Moldybyrd Studio brengt alle dieren en de jungle in het verhaal namelijk tot leven. Dit komt niet alleen door de warme kleuren die er gebruikt worden, maar ook door de levendige emoties die te zien zijn in de tekeningen. Van blijdschap tot boosheid: je komt van alles tegen.

Kortom, Anansi de spin en de gulzige tijger van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio is een echte must-have. Zeker voor de kinderen die gek op dieren zijn en zelf weleens een ondeugende streek uithalen. Ze zullen hard moeten lachen om de dappere, vindingrijke spin Anansi!

Tagged , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.