Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Recensies, Young Adult

Recensie: A Court of Frost and Starlight (Sarah J. Maas)

4 out of 5 stars

Titel: A Court of Frost and Starlight – Hof van Ijs en Sterren

Serie: A Court of Throns and Roses – Hof van Doorns en Rozen (3.1)

Auteur: Sarah J. Maas

Uitgeverij: Bloomsbury (1 mei 2018) – Uniebook | Spectrum (16 mei 2018)

Genre: Young Adult, Fantasy

Aantal bladzijdes: 229

Prijs: €17,99 – €16,99


Return to Feyre, Rhys and their Court of Dreams in this lighter novella that picks up where A Court of Wings and Ruin left off. Months after the explosive events in A Court of Wings and Ruin, Feyre, Rhys and their companions are still busy rebuilding the Night Court and the vastly changed world beyond. But Winter Solstice is finally near, and with it a hard-earned reprieve.


In A Court of Frost and Starlight lees je niet alleen vanuit de perspectieven van Feyre en Rhysand, maar ook uit die van bijvoorbeeld Mor en Cassian! Dit vond ik erg interessant. Je leert de personages dan toch een beetje op een andere manier kennen! Hiermee worden ook nieuwe mysteries onthuld die in de volgende boeken ontrafeld zullen worden.

Zoals altijd is de schrijfstijl van Sarah J. Maas weer geweldig. Op bijzonder wijze weet ze gevoelens te vangen met woorden, waardoor er onvergetelijke quotes ontstaan! Ook Velaris weet ze op een mooie manier tot leven te brengen, je krijgt er nog een beter beeld van dan in de voorgaande boeken. Kon ik er maar wonen!

“Stars flickered around us, sweet darkness sweeping in. As if we were the only souls in the galaxy.” – p. 205

A Court of Frost and Starlight is echt een brug naar de volgende boeken. Ondanks dat A Court of Wings and Ruin het laatste boek was over Feyre en Rhysand wordt hun verhaal nu pas echt op een prachtige manier afgesloten! Op een manier die voor echt iedereen ontzettend bevredigend is. Er is namelijk een klein detail dat ik miste in A Court of Wings and Ruin, maar dat wordt gelukkig in deze novelle beschreven! Het is de perfecte manier om afscheid te nemen van Feyre en Rhysand. Al ga ik ze ontzettend missen!

Wat je niet van dit boek moet verwachten is veel spanning en romantiek. Het eerste zit er eigenlijk helemaal niet in en het tweede een klein beetje. Er zit namelijk maar één hete scène in het boek tussen Feyre en Rhysand en dat vond ik stiekem wel een klein beetje jammer. In die zin kan A Court of Frost and Starlight zeker niet tippen aan A Court of Mist and Fury. Maar goed, dit boek telt natuurlijk ook maar 229 bladzijden en dat is precies genoeg om een aanloop te maken naar de volgende boeken (en dat is natuurlijk de bedoeling van dit boek)!

Aan het einde van A Court of Frost and Starlight wordt nog een kleine sneak week gegeven voor het volgende boek in de A Court of Throns and Roses-serie! Hierin kom je te weten over wie het volgende boek zal gaan en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Ik kijk er nu al ontzettend naar uit om meer over deze personages te weten te komen. De ene is namelijk ontzettend complex en ik vraag me af wat er allemaal door zijn/haar hoofd gaat. Meer zeg ik er niet over, daarvoor zal je het boek toch echt zelf moeten gaan lezen!

Sarah J. Maas is er gewoon weer in geslaagd om je op een magische manier mee te nemen naar Velaris. Het boek voelt ontzettend vertrouwd aan en het is alsof je, je weer onder vrienden begeeft. Ik kan merken dat ik de Inner Circle gemist heb en in A Court of Frost and Starlight word je weer met ze herenigd. Voor de fans van de serie is dit boek een echte aanrader en moet je hem zeker lezen!

Tagged , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.