Actie/Avontuur, Films, Recensies

Filmrecensie: Maze Runner: The Death Cure

4 out of 5 stars

Titel: Maze Runner: The Death Cure

Regisseur: Wes Ball

Cast: Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Rosa Salazar, Ki Hong Lee

Duur: 142 minuten

Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction, Avontuur

Verschenen: 25 januari 2018


Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in de legendarische Laatste Stad. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Laarders hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden. 


Het langverwachte derde, en laatste, deel van de Maze Runner (The Death Cure) is eindelijk in de bioscoop te zien! We hebben er even op moeten wachten, omdat Dylan O’Brien een ongeluk op de set heeft gehad. Maar nu kunnen we eindelijk zien hoe het Thomas, Newt en de rest vergaat nadat Teresa hen heeft verraden aan WCKD!

Vanaf het allereerste moment is de Maze Runner: The Death Cure spannend. De eerste scène begint meteen met Thomas & Vince die vanaf een rijdende auto op een rijdende trein springt. Dit is spectaculair gefilmd en laat de kijker op het puntje van zijn stoel zitten! In de rijdende trein zit Minho en die moet natuurlijk gered worden. Helaas kiezen ze voor de verkeerde wagon en wordt Minho naar de laatste stad gebracht. En dan start de film pas echt!

Aan actie zeker geen gebrek in de Maze Runner: The Death Cure. Denk hierbij aan heftige achtervolgingen van The Cranks of dat de rebellen uit de handen moeten blijven van Janson. Ondertussen moeten Thomas en zijn groep de stad van WCKD proberen binnen te dringen om Minho te redden! Maar dat kunnen ze natuurlijk niet alleen, hier komt een interessant personage om de hoek kijken. Het is niet heel verrassend, maar het is wel een interessante wending! Ook Teresa’s karakter is een stuk interessanter geworden in dit deel. In Maze Runner: The Scorch Trials heeft zij Thomas en zijn vrienden natuurlijk verraden. Maar waarom? Was het belangrijk? Is ze toch niet verliefd op Thomas?

De acteurs spelen perfect op elkaar in en zetten hun rollen met overtuiging neer! Door de goede acteerprestaties komen de emoties van de personages ook goed bij de kijker binnen waardoor de film soms best wel heftig kan overkomen. Af en toe heb ik zelfs een traantje weg moeten pinken. Maar dit is natuurlijk alleen maar goed, hierdoor weet je dat de film iets bij je teweeg brengt.

Ook de omgeving vond ik prachtig in de Maze Runner: The Death Cure. Daarnaast zijn de dystopische elementen goed in de film verwerkt zonder dat het heel erg onrealistisch wordt. Een groot gedeelte van de film speelt zich af in de futuristische stad van WCKD. Deze stad kenmerkt zich door hoge gebouwen en hoogstaande technologie.

Maze Runner: The Death Cure is een spannend, vermakelijk en waardig slotdeel van deze serie! Ondanks een aantal heftige gebeurtenissen heeft de film een bevredigend einde voor de fans! Helaas hier en daar een beetje voorspelbaar, maar het is hoe dan ook een fijne film om deze serie mee af te sluiten!

TIP: Kijk deze film in 4DX, dat maakt de beleving intenser!

Bron Beeld: Twentieth Century Fox

Tagged , ,

2 thoughts on “Filmrecensie: Maze Runner: The Death Cure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.