Actie/Avontuur, Films, Marvel/DC, Recensies

Filmrecensie: Black Panther

5 out of 5 stars

Titel: Black Panther

Regisseur:  Ryan Coogler

Cast: Chadwick BosemanMichael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Letitia Wright

Duur:  134 minuten

Genre: Marvel, Actie, Avontuur

Verschenen: 13 februari 2018


Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. 

Zijn moed als koning en – Black Panther – wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. 

Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.

Na het zien van Captain America: Civil War kon ik niet wachten tot Black Panther in de bioscoop zou gaan draaien! In de voorgaande film was te zien dat de koning T’Chaka doodgaat en de heerschappij van Wakanda op de schouders komt te liggen van T’Challa. Maar is hij hier wel klaar voor? Of liggen er gevaren voor zijn troon op de loer?

In Black Panther maak je eindelijk kennis met Wakanda! Voor de buitenwereld is dit een derdewereldland, maar in het geheim is het eigenlijk een land dat voorloopt op de technologie van de rest van de wereld. Het is indrukwekkend hoe Marvel Wakanda tot leven heeft gebracht. Je leert niet alleen het ontstaan van Wakanda, maar ook dat van de Black Panther kennen. Daarnaast is Wakanda gewoon echt prachtig weergegeven! De natuur, beschaving, tradities en stammen zijn realistisch en fascinerend. Het is mooi om te zien dat de Afrikaanse cultuur ook duidelijk terugkomt bij de bewoners van Wakanda (denk hierbij aan bijvoorbeeld lipschotels en het dragen van dierenhuiden)!

Zelfs de slechterik heeft een uitgebreid verhaal en een echte reden waarom hij over Wakanda wil regeren! Dat zie je niet vaak, meestal blijven de slechteriken in films een beetje oppervlakkig (niet altijd natuurlijk), maar in Black Panther niet. Je begrijpt zelfs waarom hij de macht wil hebben en hebt eigenlijk best wel medelijden met hem! Michael B. Jordan weet Erik Killmonger dus op diepgaande manier neer te zetten en zorgt ervoor dat de kijker met hem meeleeft, ondanks dat wat hij doet echt niet oké is!

Niet alleen de mannen zijn sterk in Black Panther, ook de vrouwen kunnen er wat van in deze film! De drie belangrijkste vrouwen in Black Panther zijn Nakia, Okoye en Shuri. Zij laten zien dat vrouwen echt sterk en onmisbaar kunnen zijn. Is het niet als koninklijke krijger (Okoye), dan wel als technisch genie (Shuri). Prachtig om te zien dat Marvel vrouwen ook een echt podium geeft! Mede dankzij  Lupita Nyong’o, Danai Gurira en Letitia Wright zijn de karakters tot leven gekomen, wat een prachtige actrices!

Laten we ook even de Black Panther himself niet vergeten: Chadwick Boseman. Hij zet de Black Panther met ontzettend veel overtuiging neer! Dat was al te zien in Captain America: Civil War, maar nu zorgt hij ervoor dat we T’Challa als een echte krijger leren kennen. Geen enkele uitdaging gaat hij uit de weg, ook al is het soms bijna onmogelijk! Gelukkig zullen we hem binnenkort ook in Avengers: Infinity War kunnen bewonderen!

Ik denk dat Black Panther zeker wel één van de beste Marvel films tot nu toe is. Het is gewoon 134 minuten lang genieten van Wakanda, de Black Panther en van de actie! Aan traditionele gevechten geen gebrek, maar ook de moderne gevechten worden mooi in de Black Panther verwerkt! Ben je gek op Marvel? Dan ga je van deze film sowieso genieten!

Bron Beeld: Marvel Studios

Tagged , ,

2 thoughts on “Filmrecensie: Black Panther

  1. Ik ben precies toe aan Civil War (ik ben onder druk van mijn broertje bezig met een Marvel-opvoeding, haha), dus ik ben nu heel erg benieuwd geworden naar Black Panther! Het idee van Wakanda klinkt echt fantastisch en gezien de liefde voor Shuri op Twitter zal ik haar vast fantastisch gaan vinden 🙂

    1. Je broertje heeft goede smaak en wat goed dat hij je alle films van Marvel laat zien (ze zijn echt geweldig)! Van Shuri ga je zeker weten houden, ze is echt super grappig? En Wakanda is een plaatje om te zien, heel veel plezier alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.