Boeken, Fantasy/Sciencefiction, Recensies, Winnen!, Young Adult

Blogtour | Recensie: Schaduwzwart (Sebastien de Castell) + WIN

5 out of 5 stars

Titel: Schaduwzwart

Serie: Spellslinger (2)

Auteur: Sebastien de Castell

Uitgeverij: Meis & Maas (20 maart 2018)

Genre: Young Adult, Fantasy

Aantal bladzijdes: 328

Prijs: €16,99


Vier maanden nadat Kellen zijn bevolking is ontvlucht, blijkt hij nog slechter te zijn in overleven als vogelvrijverklaarde dan als magiër. En dat zijn enige bondgenoten een opschepperige kaartspeler en een stelende eekhoornkat zijn, helpt ook niet al mee.

Dan ontmoet hij Seneira, een geblinddoekt meisje dat niet blind is. Haar geheimen betrekken Kellen bij een samenzwering van magie, chantage en moord. Het is aan Kellen om de magiër te vinden die verantwoordelijk is voor de slachtoffers van deze mystieke plaag, beter bekend als het schaduwzwart… Kan hij op zijn verstand vertrouwen om in leven te blijven in het land van de Zeven Zanden?


Na Vogelvrij dacht ik niet dat het mogelijk was, maar ook in Schaduwzwart ontdek je weer een hele nieuwe wereld. Niks is wat het lijkt en het kan je alleen maar verrassen! De wereld blijkt veel groter te zijn dan de gemeenschap van de Jan’Tep. In Schaduwzwart neemt Sebastien de Castell de lezer namelijk mee naar het land van de Zeven Zanden, naar Teleidos en naar de Academie. Hier studeren de kinderen van de toekomst. Kellen reist hier, samen met Ferius Parfax, heen nadat hij Seneira ontmoet. Zij blijkt ook het schaduwzwart te hebben, ondanks het feit dat ze helemaal geen magiër is. In Teleidos proberen ze erachter te komen wat er precies aan de hand is en gaan ze op zoek naar een manier om het schaduwzwart te genezen (als dat al mogelijk is).

Daarnaast draait Schaduwzwart voor een groot gedeelte om de Argosi. Je leert ze steeds beter kennen en komt ontzettend veel over hen te weten. Over hun gebruiken, hun levenslessen en de wegen die ze bewandelen. Ook introduceert Sebastien de Castell een nieuwe Argosi, genaamd het Pad van Doornen en Rozen (oftewel Rosa). Ze is heel anders dan Ferius en ze lijken totaal niet op elkaar. Door de ontmoeting met Rosa begint Kellen zich af te vragen of Ferius hem het Argosi-bestaan wel echt wil bijbrengen. Dit is een interessante wending en hierdoor gaat het tweede deel van de Spellslinger-serie meer de diepte in. Sebastien de Castell is echt een meester in worldbuilding!

“Een reiziger op een reis zonder einde. Een gids zonder bestemming, maar nooit verdwaald. Een volger die niemand volgt, alleen de weg die voor haar ligt. Ik ben het Pad van Doornen en Rozen.” – p. 53

In Schaduwzwart komt Kellen, als vogelvrijverklaarde, voor een aantal moeilijke keuzes te staan. Welk pad gaat hij volgen? Keert hij terug naar huis? Blijft hij bij Ferius? Gaat hij studeren aan de Academie? Gaat hij het pad van een tovenaar bewandelen? Of wordt hij een Argosi? Kellen heeft het hier behoorlijk lastig mee en je merkt dat hij echt probeert het juiste te doen. Hij ontwikkelt zich in Schaduwzwart niet net zo erg als in Vogelvrij, maar hij maakt wel een mooie groei door. Hij is ontzettend dapper en daarom ga je steeds meer om hem geven!

De schrijfstijl van Sebastien de Castell is nog even hilarisch als in Vogelvrij. Wat heb ik toch weer genoten van mijn grote (oogballen-etende) vriend Reichis, de eekhoornkat! Hij is weer lekker moordlustig, al komt het bijna nooit echt van moorden (behalve de konijntjes die er aan moeten geloven). En ookal probeert hij het te verbergen, hij heeft een klein hartje en geeft ontzettend veel om Kellen. Hij zou zelfs zijn leven geven om hem te beschermen! Reichis geeft het verhaal net wat extra’s en tilt het geheel naar een hoger niveau. Net als de bijna poëtische zinnen die Sebastien de Castell er af en toe doorheen gooit en de diepgaande beschrijvingen van de gevoelens van de personages en de relatie die ze met elkaar hebben!

“Een mens raakt pas verdwaald als hij zich te sterk concentreert op één bestemming, zuster.” – p.

Zoals je misschien wel gemerkt heb, heb ik genoten van Schaduwzwart. En ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik Schaduwzwart nog beter vond dan Vogelvrij. Het is een waardig tweede deel die de lezer meeneemt op een prachtige ontdekkingsreis door de wereld van Kellen, de Jan’Tep, de Argosi en de Tovenaars. De verrassende plotwendingen maken het verhaal onvoorspelbaar en dat is intrigerend. Kom maar op met het derde deel in de Spellslinger-serie, ik ben er nog lang niet klaar voor om afscheid te nemen van deze prachtige wereld!


Win!

Wil jij net als ik ook genieten van Schaduwzwart? Dat kan! Ik mag namelijk in samenwerking met Meis & Maas een exemplaar weggeven. Maar dat is nog niet alles! Ik heb ook een speciale Ribbon Bookmark bij Schaduwzwart ontworpen. Die krijg je er ook bij! Daarnaast geef ik ook nog 2 losse Ribbon Bookmarks (dus zonder boek) weg. Dus dat zijn eigenlijk 3 win-acties!

Wat moet je doen?

– Like de Facebookpagina Magicofbooksnl

– Volg magicofbooksnl op Instagram

– Laat in een reactie (onder het originele bericht op Facebook of Instagram) weten welke vorm van magie jij zou willen beheersen en tag iemand die Schaduwzwart ook wel zou willen winnen

– Extra kans: volg mijn blog (via wordpress of mail)

Deze winactie staat open voor iedereen uit Nederland en België en loopt vanaf 19 maart 2018 tot en met 26 maart 2018. Hierna zal de winnaar onder dit bericht en op Facebook & Instagram bekendgemaakt worden. Heel veel succes!

 


Ik wil graag Meis & Maas bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie!

Ps. Neem ook even een kijkje op Coffee ‘nd Cookie daar verscheen gisteren een prachtige recensie van Chantal over Schaduwzwart. En vergeet  ook niet om morgen een bezoekje te brengen aan Hilly Billy Beauty voor de recensie van Hilde!

Tagged , , , ,

3 thoughts on “Blogtour | Recensie: Schaduwzwart (Sebastien de Castell) + WIN

  1. Super leuk! Waag graag een kansje voor een van de losse Ribbon bookmarks!
    Volg via FB, mail (eigen naam) en bloglovin’ en Instagram onder (@)TurtleBookwurm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.