Overig, Wrap Up! & Book Haul

Wrap Up! & Book Haul: Januari 2018

Inmiddels zijn we alweer beland in de tweede maand van 2018! Maar voordat we echt aan deze maand gaan beginnen wil ik nog even terugblikken op januari. In deze maand heb ik best wel veel boeken gelezen. Ik heb inmiddels al 7 boeken van mijn Reading Challenge gelezen, dus als ik zo door ga dan komt het wel goed met het goal (van 60 boeken) dat ik mezelf heb gesteld. Hieronder vind je mijn Wrap Up! & Book Haul van januari 2018!

Wrap Up!

Voorlopers (Mirjam Hildebrand) 4 out of 5 stars

Voorlopers is het Young Adult debuut van de Nederlandse schrijfster Mirjam Hildebrand. Ze is een afgestudeerde psycholoog en dat is zeker te merken aan het boek. Haar idee is een beetje afgeleid van hoogsensitiviteit en dus zeker origineel. Voorlopers is een mooie combinatie van een thriller, fantasy en dystopie! Mirjam Hildebrand weet in Voorlopers een hele nieuwe wereld te creëren, waar ook ik wel in zou willen leven. Je wordt simpelweg meegesleurd naar de wereld van de Voorlopers!

Lees hier de recensie van Voorlopers

De Royals – Verleiding (Erin Watt) 4 out of 5 stars

De Royals – Verleiding valt eigenlijk meer onder het New Adult genre, dan onder het Young Adult genre. Op de achterkant staat ook dat dit boek geschikt is voor jongeren vanaf 16 jaar en daar ben ik het zeker mee eens. Er zitten namelijk een aantal redelijk expliciete seksscènes in die niet geschikt zijn voor de jonge lezers. Erin Watt heeft een hele fijne, luchtige schrijfstijl. Hierdoor leest De Royals – Verleiding lekker snel weg. Ze weet de lezer mee te sleuren in de problematiek van Ella en de Royals. Ze weet het op de een of andere manier verslavend te maken en je wil alleen nog maar meer! Stoppen met lezen, als je eenmaal bent begonnen, is daarom ook uitgesloten. Je leest dit boek in één ruk uit.

Lees hier de recensie van De Royals – Verleiding

The Lunar Chronicles: Cress (Marissa Meyer) 5 out of 5 stars

Cress is alweer het derde deel in The Lunar Chronicles van Marissa Meyer. Dit boek is wederom gebaseerd op een sprookje en dit keer is dat Rapunzel. Ik vind het altijd weer bijzonder hoe Marissa Meyer een sprookje in het verhaal weet te verwerken! Veel details uit Rapunzel komen terug in Cress, zoals het opgesloten zitten in een satelliet (geen toren haha), de lange haren van Cress en het feit dat een held haar komt redden. Wat ik fijn en bijzonder vind is dat Marissa Meyer meer het oorspronkelijke sprookje heeft aangehouden (en dus niet het Disney sprookje), waardoor het toch verrassend is!

Lees hier de recensie van Cress

De Royals – Verraad (Erin Watt) 4.5 out of 5 stars

Ja! De Royals zijn verslavend. En ook dit deel bewijst dat maar weer, ik heb het in één dag uitgelezen! Maar waar komt dat nou precies door? Ik denk dat het met veel factoren te maken heeft. Ten eerste is De Royals: Verraad een echte guilty pleasure. Je verliest jezelf in de wereld van Ella, Reed en Easton! Ten tweede het gaat niet alleen om liefde, maar ook om vriendschap en familie. Alle Royals komen voor elkaar op en willen elkaar beschermen. Hoe mooi is dat?! Ten derde Erin Watt schrijft heerlijk toegankelijk en hierdoor vlieg je door het boek heen. Geen moeilijke zinnen en geen langdradige stukken tekst waar je niet doorheen komt.

Lees hier de recensie van De Royals – Verraad

The Lunar Chronicles: Levana (Marissa Meyer) 4 out of 5 stars

In Levana kom je meer te weten over de wrede koningin van Luna. Ze is afschuwelijk en wil alleen maar de macht over alles en iedereen hebben. Dit gaat ten koste van alles. Maar voordat ze zo werd was Levana ook maar een klein meisje op zoek naar liefde. Langzaamaan leer je haar kennen. Je wordt meegenomen in een reis door haar verleden! Want wat heeft er nou precies voor gezorgd dat Levana zo meedogenloos is? En waarom wil zij geen spiegels in de buurt hebben? Je komt het allemaal te weten in dit boek.

Lees hier de recensie van Levana

Bemind – P.C. Cast + Kirstin Cast 3 out of 5 stars

Het is geen must om Bemind te lezen als je de eerdere delen hebt gelezen, maar kan je Zoey, Stark en Tulsa echt niet loslaten? Dan moet je Bemind zeker gaan lezen! Hier en daar is het verhaal zeker spannend en P.C. Cast en Kirstin Cast hebben het verhaal toch weten te vernieuwen door een andere wereld in het verhaal te verwerken, ondanks het feit dat weer hetzelfde kwaad op het pad van Zoey en haar vrienden komt.

Lees de recensie van Bemind op Chicklit.nl

The Lunar Chronicles: Winter (Marissa Meyer) 5 out of 5 stars

Naar mijn mening is Winter zeker wel het spannendste deel in de serie! Er gebeurt echt zo ontzettend veel in dit laatste deel. Als lezer hop je van plotwending naar plotwending en dat maakt het verhaal zo prettig om te lezen. Sommige dingen ziet de lezer al van mijlenver aankomen en sommige dingen komen zo onverwacht dat je er even van moet bijkomen! Een knap staaltje vertelkunst van Marissa Meyer. Vooral deze aspecten zorgen ervoor dat Winter een geweldig slot is van een onvergetelijke serie!

Book Haul

Alter Ego – Marissa Meyer

De Royals: Verraad – Erin Watt

The Cruel Prince – Holly Black

De poppenmaker van Krakau – R.M. Romero

De Eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Voor de val – Noah Hawley

December was een dure maand, dus in januari heb ik niet zo heel erg veel boeken gekocht, eigenlijk alleen Alter Ego en De Royals: Verraad. The Cruel Prince van Holly Black heb ik ontvangen in de FairyLoot ‘Talk Faerie To Me’ box en de andere drie boeken zijn recensie-exemplaren voor Chicklit.nl.

Welke boeken heb jij in januari gelezen, gekocht of gekregen?

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.