Overig, Wrap Up! & Book Haul

Wrap Up! & Book Haul: Februari 2018

Er is alweer een nieuwe maand aangebroken en daarom hebben jullie nog een Wrap Up! & Book Haul van februari te goed! Uiteindelijk heb ik in februari zeven boeken gelezen en eigenlijk dacht ik dat het er meer zouden zijn. Toch ben ik erg trots op mezelf dat ik in 28 dagen maar liefst zeven boeken heb uitgelezen, mijn Reading Challenge voor 2018 staat daarmee al op 14 boeken (in 2 maanden!). Hieronder vind je de 7 boeken die ik deze maand heb gelezen en daarnaast heb ik ook weer een paar nieuwe boeken aan mijn collectie kunnen toevoegen!

Wrap Up!

Alle Sterren – Marissa Meyer 4 out of 5 stars

Alle Sterren van Marissa Meyer bestaat uit negen verschillende ‘korte’ verhalen. Het ene verhaal is wat korter dan het andere verhaal, maar ze zijn allemaal erg leuk om te lezen! De verhalen spelen zich voor, tijdens en na de gebeurtenissen in The Lunar Chronicles af. Dit geeft het eerdere verhaal zeker een extra laag waardoor je toch meer de diepte in gaat. Alle Sterren voegt dus echt iets toe aan de serie en is niet zomaar een novelle.

Lees hier de recensie van Alle Sterren

Alpengloed – Eva Linden 4 out of 5 stars

In Alpengloed weet Eva Linden haar vlotte en beeldende schrijfstijl, uit het eerdere boek, goed vast te houden. Het originele plot zit goed in elkaar en werkt langzaam naar de climax toe. Het leestempo ligt hierdoor erg hoog en dit komt ook door de goed opgebouwde spanningsboog in het verhaal. Daarnaast zijn in dit deel de dialogen veel duidelijker en diepgaander dan in Maanziek. Waardoor de lezer nog meer in het verhaal wordt gezogen!

Lees hier de recensie van Alpengloed

De poppenmaker van Krakau 4 out of 5 stars

De poppenmaker van Krakau is een prachtig debuut van R.M. Romero! Het verhaal is een mooie mix tussen een sprookje en de werkelijkheid. Een origineel verhaal die de lezer zeker laat nadenken over wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. En waarbij je zeker wel een paar traantjes wegpinkt, want een oorlog is gruwelijk en dat laat R.M. Romero in De poppenmaker van Krakau duidelijk naar voren komen!

Lees de recensie van De poppenmaker van Krakau op Chicklit.nl

Everless – Sara Holland 3 out of 5 stars

Everless is het debuut van Sara Holland. Het wordt aangeraden aan de fans van Victoria Aveyard, Kendare Blake en Stephanie Garber. Vooral van de laatste schrijfster ben ik fan, dus dat brengt de verwachtingen al een stukje omhoog. Daarnaast heerst er op het moment een hele grote hype rondom dit boek, maar voldoet Everless echt aan de hoge verwachtingen die eraan gesteld worden?

Lees hier de recensie van Everless

Wie niet weg is – M.J. Arlidge 5 out of 5 stars

Wie niet weg is van M.J. Arlidge is totaal anders dan de eerdere boeken uit de Helen Grace-serie en toch ook weer niet. Dit keer zit Helen namelijk in de gevangenis, maar zoals meestal het geval is wordt ze omringd door moord en doodslag. Helen is een rechercheur in hart en nieren en kan een onderzoek naar de moorden binnen de gevangenis natuurlijk niet aan haar voorbij laten gaan. Ze gaat dus op onderzoek uit en dat met gevaar voor eigen leven. Ze wilt deze zaak tot op de bodem uitzoeken en dat is meteen het vertrouwde element aan dit boek: haar zoektocht naar de waarheid.

Hard tegen Hart – Karin Wijns 4 out of 5 stars

Wat heeft Karen Wijns een ontzettend fijne schrijfstijl zeg! Je blijft maar doorlezen en zonder dat je het in de gaten hebt is het boek alweer uit. Je wordt gewoon vanaf de allereerste pagina het verhaal ingetrokken. Hard tegen Hart begint meteen vrij spannend. Een meisje is op de vlucht. Maar voor wie? En waarom? Als het verhaal in Hard tegen Hart vordert kom je erachter voor wie zij op de vlucht is. Maar wat heeft diegene gedaan dat ze zo bang voor hem is?

Lees hier de recensie van Hard tegen Hart

De Eliminatie – Danielle Bakhuis 3 out of 5 stars

Wat erg goed bedacht is door Danielle Bakhuis is de uiteindelijke reden voor de opsluiting van tien willekeurige mensen. Iedereen is niet zomaar opgesloten, maar juist met een reden. Alles draait erom wie het waard is om te blijven leven. Als je moet kiezen tussen een oude man een baby, wat wordt dan jouw keuze? Het zet de lezer aan tot nadenken. Wat zou jij doen als je voor deze keuze komt te staan?

Book Haul

De Gave van de Selkie 1: De stem van de zee – Mara Li

The Hazelwood – Melissa Albert

Royal Passion – Geneva Lee

Showstopper – Hayley Barker

Deze maand heb ik het zelf heel rustig aan gedaan. Eigenlijk heb ik alleen De Gave van de Selkie 1: De stem van de zee gekocht. The Hazelwood zat in mijn FairyLoot box van februari, dus indirect heb ik die natuurlijk ook wel gekocht. De laatste twee boeken, Royal Passion & Showstopper, heb ik gekocht met een bol.com cadeaukaart van mijn moeder!

Welke boeken heb jij in februari gelezen, gekocht of gekregen? 

Tagged , ,

2 thoughts on “Wrap Up! & Book Haul: Februari 2018

  1. Wat heb je leuke boeken gelezen! Ik ben nog steeds erg benieuwd naar De Poppenmaker van Krakau en ik moet Alle Sterren ook nog steeds lezen. Ik ben ook echt heel benieuwd naar Showstopper. Ik heb in februari 14 boeken gelezen, waarvan een paar re-reads, mijn favorieten blijven toch wel Simon vs. & The Hate U Give.

    1. Show Stopper ben ik nu aan het lezen en ik vind hem al geweldig! Wat heb jij veel boeken gelezen zeg.. Ik ben nog nooit verder gekomen dan 7 per maand haha! En De poppenmaker van Krakau is zeker een aanrader als je ook een beetje van oorlogsverhalen houdt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.