Overig, Wrap Up! & Book Haul

Wrap Up! & Book Haul: December 2017

Het is weer tijd voor een Wrap Up! & Book Haul en wat was december een geweldige maand. Ik heb echt ontzettend veel boeken kunnen lezen (voor mijn doen dan) en ik heb van elk boek genoten! Wat een pareltjes! Nu is het tijd om samen met jullie terug te blikken op alle boeken die ik in de laatste maand van 2017 heb gelezen, gekocht, gekregen of gewonnen!

Wrap Up!

Schone Slaapsters – Stephen King & Owen King 4 out of 5 stars

Eigenlijk lees je in Schone Slaapsters over twee verschillende werelden (dit is een erge interessante manier om een boek te schrijven). Een wereld waarin er geen vrouwen zijn en een wereld waarin er geen mannen zijn. Dit klinkt sommige misschien wel als muziek in de oren! Geen vrouw die aan je hoofd zeurt en geen man die zijn sokken weer laat slingeren. Maar moet het echt als een zegen gezien worden? Of is het eerder een vloek? Met andere woorden: kunnen mannen en vrouwen wel zonder elkaar? Of hebben ze elkaar gewoon nodig?

Lees de recensie van Schone Slaapsters op Chicklit.nl

Drakendal – Scarlett Thomas 4 out of 5 stars

Drakendal van Scarlett Thomas neemt je mee naar een totaal nieuwe magische wereld, zoals je die nooit eerder hebt gezien. Laat je, zonder al te veel na te denken, meevoeren naar de Bovenwereld, naar Drakendal, naar een wereld zonder draadloos internet en laat je hart verwarmen door Fee en haar vrienden. De beeldende schrijfstijl van Scarlett Thomas zorgt ervoor dat Drakendal leest als een film.

Lees hier de recensie van Drakendal

De Notenkraker – E.T.A Hofmann 4 out of 5 stars

Het is heel erg leuk om het originele sprookje van De Notenkraker van E.T.A. Hoffmann een keer te lezen. Hoewel het verhaal al in 1811 geschreven is, is het een sprookje van alle tijden! Het zal nooit oud worden. Zeker met de prachtige illustraties van Sanna Annuka is het een feestje om dit sprookje te lezen. Het tovert hoe dan ook een glimlach op ieders gezicht!

Lees hier de recensie van De Notenkraker

Naar Bed, Naar Bed – M. J. Arlidge 5 out of 5 stars

Naar Bed, Naar Bed is alweer het vijfde deel in de serie over Helen Grace. Het is geweldig om te zien hoe M.J. Arlidge elke keer weer een nieuw (en interessant) onderwerp kan bedenken. In dit boek wordt het allemaal wel heel persoonlijk voor Helen. Hebben de moorden iets met haar te maken? Of is het gewoon toeval? Je zit wederom op het puntje van je stoel tijdens het lezen van Naar Bed, Naar Bed. Kom maar op met dat vervolg!

Maanziek – Eva Linden 3.5 out of 5 stars

Eva Linden heeft een erg fijne en beeldende schrijfstijl. Je wordt samen met Mathis en Mila meegesleurd naar de droomwereld. Het mooie aan Maanziek is dat je daardoor ook totaal niet weet of iets werkelijkheid is of niet. De werkelijkheid gaat zonder problemen over in een droom (en andersom!). Daarnaast wordt niet direct alles aan de lezer verteld. Eva Linden laat de lezer ook gewoon zelf nadenken.

Lees hier de recensie van Maanziek

Lady Midnight – Cassandra Clare 5 out of 5 stars

Ik denk dat we Cassandra Clare met recht de koningin van de plottwists mogen noemen! In de Kronieken van de Dood kon ze er al wat van, maar in Vrouwe Middernacht doet ze het nog even een paar keer erger. Heel veel gebeurtenissen zijn gewoon totaal niet te voorspellen, je denkt dat je het ‘misschien’ weet en dan maakt het verhaal een draai van 180 graden. Ik heb er zeker van genoten. Ik hou er namelijk van als een verhaal niet te voorspellen is en dat is bij Vrouwe Middernacht zeker het geval, heerlijk!

Lees hier de recensie van Lady Midnight

De Edele – Taran Matharu 5 out of 5 stars

De edele zit vol met intrige, politieke spelletjes en demonen. In dit deel leer je veel meer demonen kennen dan in het eerste deel. De één nog bijzonderder dan de ander en stiekem zou iedereen wel zo een demon aan zijn zijde willen hebben. In dit boek leren we ook nieuwe karakters kennen, zoals Cress (een dwerg). Dit is zeker verfrissend en geeft een nieuwe draai aan het verhaal!

Book Haul

De Notenkraker – E.T. Hofmann (gekregen)

Voorlopers – Mirjam Hildebrand

Maaziek – Eva Linden

Alpengloed – Eva Linden (gewonnen)

Everless -Sara Holland

Sneeuw als as – (gewonnen)

Library Kiss (gewonnen)

Spiegel – Cara Delevigne (gekregen)

Nimmernacht – Jay Kristoff

De Notenkraker heb ik gekregen van mijn lieve vriendje! Alpengloed heb ik gewonnen op de Facebookpagina van Maanziek- Alpengloed. Mijn vriendinnetje, Melissa, had meegedaan aan een Facebook winactie van HalperCollins en won twee exemplaren van Sneeuw als As voor ons. Tot slot heb ik voor mij en Melissa Library Kiss gewonnen op de Facebookpagina van Young & Awesome! Het was dus weer een goede maand. Met kerst kreeg ik namelijk ook hele mooie boeken!

Welke boeken heb jij in december gelezen, gekocht, gekregen of gewonnen?

Tagged , ,

2 thoughts on “Wrap Up! & Book Haul: December 2017

  1. Wat heb je veel leuke boeken gelezen, ik ben nog erg benieuwd naar De edele. Everless staat ook nog hoog op mijn wishlist. Ik las 10 boeken in december, waarvan De eliminatie mijn favoriet was. Ik kreeg ook een aantal boeken voor kerst, waaronder The Raven Boys en Uprooted 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.