Overig, Verwachte boeken

Verwachte Boeken: Maart 2018

Wat kijk ik toch uit naar maart! Niet alleen omdat ik hoop dat het iets warmer gaat worden in dit kikkerlandje, maar ook omdat er echt ontzettend gave boeken verschijnen deze maand. Hieronder vind je 8 boeken die onwijs hoog op mijn verlanglijstje staan en het allermeeste kijk ik natuurlijk uit naar Geheimen van Erin Watt en Schaduwzwart van Sebastien de Castell. En wat betreft dat laatste boek staat er iets heel erg leuks op de planning. Jullie zullen snel genoeg merken wat dat is, ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als ik!

 

Titel: Welkwoud

Auteur: Tahereh Mafi

Uitgeverij: Blossom Books

Prijs: € 19,50

Verwacht: 6 maart 2018

Dit Perzische sprookje begint op een ijzig koude avond…

Laylee woont in het magische Welkwoud, waar de bewoners een gouden huid hebben en de winter vieren met eindeloos veel feestjes.

Maar zij doet niet mee aan alle feestelijkheden.

Laylee kan zich bijna niet meer herinneren hoe het was voor haar moeder overleed. Voordat haar vader door zijn verdriet zijn verstand verloor. Voor ze achterbleef als de enige mordeshoor van Welkwoud – degene met de taak de doden te wassen en klaar te maken voor het hiernamaals.
Door het zware werk en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat, worden Laylee’s handen stijf en verliest ze langzaam haar kleur. Maar als een stel vreemdelingen verschijnt, wordt Laylee’s wereld op zijn kop gezet en herontdekt ze kleur, magie en de helende kracht van vriendschap.


Titel: To Kill a Kingdom

Auteur: Alexandra Christo

Uitgeverij: Feiwel & Friends

Prijs: € 15,49

Verwacht: 6 maart 2018

 

Princess Lira is siren royalty and the most lethal of them all until a twist of fate forces her to kill one of her own. As punishment, the Sea Queen transforms Lira into a human. Lira has until the winter solstice to deliver Prince Elian’s heart to the Sea Queen or remain human forever. Prince Elian hunts sirens but when he rescues a drowning woman in the ocean, she’s more than what she appears.

Titel: Het sneeuwmeisje

Auteur: Rene Denfeld

Uitgeverij: HarperCollins

Prijs: € 17,99

Verwacht: 6 maart 2018

 

Madison verdween op vijfjarige leeftijd in het bos, toen ze met haar ouders op zoek was naar de perfecte kerstboom. Dat was drie jaar geleden. Hoewel de kans dat ze nog leeft bijzonder klein is, huren haar ouders een specialist in: Naomi Cottle, bijgenaamd ‘de kindvinder’. Naomi begrijpt verdwenen kinderen beter dan wie dan ook, omdat ze zelf ook ooit is ontvoerd. Naomi’s zoektocht naar het meisje voert haar terug naar haar eigen verleden, naar het pleeggezin waar ze geborgenheid vond. Van de tijd daarvoor herinnert ze zich niks. Maar hoe dieper ze het bos in loopt, hoe dichterbij haar verleden komt.

Diep in dat duistere woud woont een meisje dat denkt dat ze een sneeuwmeisje is. Omdat ze altijd binnen moet blijven, in de hut die ze deelt met een jager, heeft ze een rijke innerlijke belevingswereld. Haar redding ligt in fantasie, hoop en liefde op een plek waar je die niet verwacht.

Titel: Geheimen

Serie: De Royals (3)

Auteur: Erin Watt

Uitgeverij: De Fontein Jeugd

Prijs: € 15,99

Verwacht: 13 maart 2018

Ella heeft haar hart verloren aan Reed, de aantrekkelijke bad boy van de steenrijke familie Royal. Ondanks al zijn rotstreken gelooft ze in hem. Maar zelfs voor overlever Ella zijn de problemen van Reed en zijn vier broers op zijn zachtst gezegd een uitdaging.

Reed gaat voor Ella door het vuur. Maar om zijn eigen leven en daarmee dat van Ella te redden, moet hij zijn dubieuze verleden achter zich zien te laten. Kan hij dat? En lukt het hen om de geheimen van hun families voor eens en voor altijd te ontrafelen?

Titel: Arrowood

Serie: Arrowood (1)

Auteur: Mick Finlay

Uitgeverij: HarperCollins

Prijs: € 17,99

Verwacht: 13 maart 2018

Londen 1895. Een moordenaar maakt de Londense straten onveilig. De armen hebben honger, misdadigers nemen de leiding.

Dan krijgt privédetective William Arrowood bezoek van de mooie Caroline Cousture, die op zoek is naar haar verdwenen broer. Arrowood heeft weinig zin in de zaak, maar kan het geld goed gebruiken. Pas wanneer blijkt dat
de vermiste man voor Arrowoods aartsvijand Mr. Cream werkte, gaat hij overstag. Hij wil Cream koste wat kost vernederen. Al snel blijkt echter dat het om veel meer gaat dan een simpele verdwijning. Kan Arrowood deze zaak oplossen zonder dat er nog meer slachtoffers vallen?

En hoe blijft hij uit de buurt van die lastpak Sherlock Holmes?

Titel: Schaduwzwart

Serie: Spellslinger (2)

Auteur: Sebastien de Castell

Uitgeverij: Meis & Maas

Prijs: € 16,99

Verwacht: 20 maart 2018

Vier maanden nadat Kellen zijn bevolking is ontvlucht, blijkt hij nog slechter te zijn in overleven als vogelvrijverklaarde dan als magiër. En dat zijn enige bondgenoten een opschepperige kaartspeler en een stelende eekhoornkat zijn, helpt ook niet al mee.

Dan ontmoet hij Seneira, een geblinddoekt meisje dat niet blind is. Haar geheimen betrekken Kellen bij een samenzwering van magie, chantage en moord. Het is aan Kellen om de magiër te vinden die verantwoordelijk is voor de slachtoffers van deze mystieke plaag, beter bekend als het schaduwzwart… Kan hij op zijn verstand vertrouwen om in leven te blijven in het land van de Zeven Zanden?

Titel: Hazels pentakel

Serie: Heksenspiegel (1)

Auteur: Marte Jongbloed

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Prijs: € 15,-

Verwacht: 19 maart 2018

Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen. Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de ‘doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…

Titel: Bloed en Beenderen

Serie: The Orïsha Legacy (1)

Auteur: Tomi Adeyemi

Uitgeverij: HarperCollins

Prijs: € 17,99

Verwacht: 20 maart 2018

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand…

Titel: De Laatste Magiër

Serie: De Laatste Magiër (1)

Auteur: Lisa Maxwell

Uitgeverij: Boekerij

Prijs: € 19,99

Verwacht: 26 maart 2018

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet…

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

Naar welk boek in maart kijk jij het meeste uit?

 

 

Tagged , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Verwachte Boeken: Maart 2018

  1. Er komen weer een aantal toffe boeken uit. Ik kijk vooral uit naar Bloed en Beenderen. Al lijkt me Welkwoud ook wel echt heel leuk. Ik ben ook echt heel benieuwd naar The Exact Opposite of Okay & Tyler Johnson Was Here.

    1. Ik denk dat Bloed en Beenderen echt heel gaaf is? En de laatste twee boeken ken ik niet, maar die ga ik even opzoeken! Ben heel benieuwd nu?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.