Overig, Verwachte boeken

Verwachte Boeken: Februari 2018

Het is inmiddels alweer bijna februari. De vorige maand is voorbij gevlogen, maar dat betekent wel dat we weer kunnen uitkijken naar allemaal nieuwe boeken! Van nieuwe boeken krijg ik nooit genoeg, jullie wel? Ik heb weer even rondgeneusd tussen alle boeken die in februari zullen verschijnen en heb de 10 leukste hieronder op een rijtje gezet.

Titel: Het meesterwerk

Auteur: Geir Tangen

Uitgeverij: Overamstel Uitgevers (The House of Books)

Prijs: €19,99

Verwacht: 1 februari 2018

 

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw op zal eisen. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij na door de politie ondervraagd te zijn weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen. Maar is hij wel zo achteloos?

Titel: Het geheim van de Ravenhorst

Auteur: Christine Linneweever

Uitgeverij: Kluitman

Prijs: €14,99

Verwacht: 2 februari 2018

 

De 17-jarige Aelwijn moet noodgedwongen op het kasteel Ravenhorst gaan werken om de pachtschuld van zijn ouders af te betalen. Tijdens zijn werkzaamheden als stalknecht krijgt hij te maken met de gebroeders van Rhemen en Dravenhorst: beroemd als paardenfokkers, berucht als roofridders. Als boerenzoon behandelt iedereen hem als oud vuil, maar Aelwijn laat zich niet kisten en werkt zich langzaam omhoog. Hierdoor raakt hij steeds dichter betrokken bij het leven op het kasteel en komt hij meer en meer te weten over wat zich daar in het geheim allemaal afspeelt…

Titel: Child of a Mad God

Serie: Coven (1)

Auteur: R.A. Salvatore

Uitgeverij: St Martin’s Press

Prijs: €21,99

Verwacht: 6 februari 2018

As the Blood Moon rises high upon the mountain of the Usgar a demon hunts. But this is not the demon’s story. This is the story of a young woman, the daughter of a witch, born under the Blood Moon, how she finds herself alone in a tribe of vicious barbarians, and how she came to know the world.

Titel: Het meisje en de Alchemist

Serie: Everless (1)

Auteur: Sara Holland

Uitgeverij: Blossom Books

Prijs: €19,99

Verwacht: 6 februari 2018

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…

De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen. Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Titel: Sleutel tot wijsheid

Serie: De Sleutel (2)

Auteur: Nora Roberts

Uitgeverij: HarperCollins

Prijs: €15,-

Verwacht: 6 februari 2018

Dana kan nog steeds niet geloven in wat voor situatie ze is beland, maar ze komt er niet onderuit: het is haar beurt om een gouden sleutel te zoeken. Natuurlijk duikt ze meteen in de boeken, want lezen is waar haar leven om draait. Ze werkte in een bibliotheek en de enige keer dat haar hart werd gebroken was door een schrijver. Het kan dus niet anders dan dat ze in een boek het antwoord zal vinden.Maar dan ontdekt ze dat ze in een verhaal is terechtgekomen dat enger en ongrijpbaarder is dan de spannendste thriller.

Titel: Showstopper

Serie: Showstopper (1)

Auteur: Hayley Barker

Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein Jeugd

Prijs: €17,99

Verwacht: 13 februari 2018

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter. Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen. Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Titel: Royal Passion

Serie: De Royal-serie (1)

Auteur: Geneva Lee

Uitgeverij: Boekerij

Prijs: €15,-

Verwacht: 13 februari 2018

Een blik, een kus en niets is meer hetzelfde. Op haar afstudeerfeestje ontmoet Clara Bishop een knappe vreemdeling. Zonder waarschuwing trekt hij haar naar zich toe en kust haar gepassioneerd, waarna hij weer verdwijnt. Clara heeft geen idee wie de man is – totdat een foto van hen beiden in de krant verschijnt: het is prins Alexander van Cambridge, kroonprins van Engeland, een bad boy met koninklijk bloed…

Titel: Onzuiver

Auteur: Sarah Dalton

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Prijs: €17,95

Verwacht: 14 februari 2018

 

In het Groot-Brittannië van de toekomst is perfectie te koop. Rijke ouders laten door het Ministerie voor Genetische Perfectionering (G.E.P.) perfecte kinderen maken. Mensen zonder ‘schoon’ DNA zijn Onzuiver en worden als slaaf gebruikt. De Operatie die voorkomt dat Onzuiveren nog kinderen kunnen krijgen, is verplicht. Mina Hart is een vijftienjarig Onzuiver meisje met een geheim. Als ze met haar vader naar Regio 14 verhuist om een nieuwe start te maken, sluit ze al snel vriendschap met Angela en haar geadopteerde broer Daniel. Mina komt erachter dat Daniel ook geheimen heeft en dat zij een band delen die steeds sterker wordt.

Titel: Onoverwinnelijk

Serie: Onverschrikken (2)

Auteur: Lesley Livingston

Uitgeverij: Van Goor

Prijs: €18,99

Verwacht: 14 februari 2018

Fallon was gewaarschuwd. Nu ze het volk van Rome voor zich heeft gewonnen als Caesars zegevierende gladiatrix, moet ze de prijs daarvoor betalen. Samen met haar krijgszusters belandt ze in een onheilspellend conflict met een rivaliserende gladiatoracademie. Niet alleen Fallons hart – en haar liefde voor Cai – staat op het spel, maar het hart van het hele Romeinse Rijk. Wanneer duister verraad en een verdorven machtsstrijd haar zwaarbevochten vrijheid in gevaar brengen, kan Fallon nog maar één ding doen om haar zusters en zichzelf te redden. Ze zoekt haar toevlucht tot een lang vergeten mythische stam: de Amazones.

Titel: De Laatste Koning van Osten Ard (Boek 2)

Serie: De Kroon van Heksenhout (2)

Auteur: Tad Williams

Uitgeverij: Luitingh Sijthoff Fantasy

Prijs: €24,99

Verwacht: 21 februari 2018

In heel Osten Ard broeit het. Het machtige Nabban dreigt ten onder te gaan aan een verbeten broedertwist, de Nornen worden sterker, geholpen door verraad uit onverdachte hoek, en ook in de gebieden van de Tritsingers is het onrustig. Ondertussen worstelt prins Morgan, als erfgenaam van de troon van de Hoge Voogdij, met zijn bestemming, ook al heeft de trol Kleine Snenneq zich opgeworpen als zijn gids, net zoals Binabik zich in het verleden over de huidige koning Simon ontfermde. Terwijl vreemde voortekenen weinig goeds beloven, probeert ver van dit alles een prinselijke tweeling van wie in geen tientallen jaren meer iets is vernomen, ieder voor zich te ontkomen aan een leven waarvoor ze niet hebben gekozen.

Ik ben zelf vooral heel erg benieuwd naar Royal Passion van Geneva Lee, maar dat zal vast komen doordat ik zo genoten heb van De Royals van Erin Watt. En ook Showstopper lijkt me een geweldig boek om te lezen. Het verhaal doet me een beetje denken aan Caraval van Stephanie Garber! En aangezien ik ook fan ben van The Hunger Games zeg ik: Kom maar op!

Naar welk boek kijk jij het meeste uit in februari?

Tagged , , , , , , , , , , ,

3 thoughts on “Verwachte Boeken: Februari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.