Overig

Verlanglijstje voor Kerst #2

Aan het eind van november heb ik met jullie het eerste deel van mijn verlanglijstje gedeeld. Nu is het tijd om het tweede gedeelte van mijn verlanglijstje aan jullie te onthullen! Ik heb er lang over moeten nadenken, er zijn ook gewoon zo ongelooflijk veel boeken dat het bijna onmogelijk is om er een paar uit te kiezen, maar dit zijn ze geworden!

1. The Renegades: Alter Ego – Marissa Meyer

Ik ben een groot van van The Lunar Chronicles (ook al heb ik pas de eerste twee delen gelezen)! Dus toen ik zag dat er een nieuw boek van Marissa Meyer zou verschijnen was ik meteen benieuwd. In Alter Ego zal het niet over sprookjes in een nieuw jasje gaan, maar over superhelden! Dit past dus precies in mijn straatje, ik ben namelijk gek op Marvel. Een strijd tussen goed en kwaad. Wie zullen dit gevecht gaan winnen? De rebellen of de slechteriken? Dus kom maar op met dit boek!

2. De Royals: Verraad – Erin Watt

Het eerste deel, Verleiding, staat al een tijdje in mijn boekenkast. Helaas heb ik hem nog steeds niet gelezen. Maar ik hoor er zulke goede verhalen over dat ik gewoon het tweede deel moet hebben. Daarnaast vind ik het soms ook gewoon fijn om bij een serie meteen door te kunnen lezen, zodat ik niet een jaar op het volgende boek hoef te wachten! De Royals-serie staat rijkdom, haat en liefde centraal. En deze royals maken je kapot! Ideale ingrediënten voor een goed Young Adult boek!

3. Nimmernacht – Jay Kristoff

Toen ik zag dat er een nieuwe serie van Jay Kristoff uitkwam deed ik een vreugdedansje! Nimmernacht is het eerste deel van de trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars. Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, maar het liefst van alles wil zij wraak! Eerst zal zij zichzelf moeten bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Gelukkig vind Mia haar bondgenoot in de schaduwen!

4. Hybrid: De nieuwe wereld – Greet Ilegems

Door een lezer van mijn blog werd ik op de Hybrid-serie gewezen en ik was meteen verkocht! Het verhaal draait allemaal om Amina. Zij is een slim, maar schuw meisje dat opgroeit tussen de wezen van een buitenwijk in het arme noorden. Haar moeder ligt in een coma. Maar door het winnen van de overheidswedstrijd ontvangt zij een beurs aan het presidentieel college. Amina is anders dan de kinderen van de elite en aan het einde van haar tijd aan het college lopen de spanningen hoog op! Alles zal veranderen voor Amina.

5. The Darkest Minds: De overlevenden – Alexandra Bracken

De verfilming van het eerste deel uit The Darkest Minds-serie zal al in 2018 in de bioscopen te zien zijn! Natuurlijk wil ik graag het boek lezen voordat ik de film ga kijken en daarom staat De overlevenden van Alexandra Bracken op mijn verlanglijstje! Ruby heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

 

Welk(e) boek(en) staan op jouw verlanglijstje voor Kerst?

Bron: Blossom Books, De Fontein, Luitingh Sijthoff, World of Hybrid, Karakter

Lees ook: Mijn Top 5: Young Adult boeken 2017

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.