Overig

Verlanglijstje voor Kerst #1

De feestdagen staan alweer bijna voor de deur en iedereen is al hartstikke druk met het maken van een verlanglijstje en ook ik maak mij daar schuldig aan! Sinterklaas vieren wij niet echt, maar daarom is Kerst des te leuker! Je mag drie keer raden wat er allemaal op mijn verlanglijstje staat… *Tam, Tam, Tam*… Dat zijn natuurlijk boeken! In deze blog zal ik het eerste gedeelte van mijn verlanglijstje met jullie delen! 

1. Harry Potter 1, 2, & 3 – Illustrated edition (J.K. Rowling)

Ik ben een echte die-hard Harry Potter fan en heb dan ook alle delen in de boekenkast staan. Maar ik moet jullie helaas bekennen dat ik nog niet in het bezit ben van de prachtige Illustrated editions. Als echte Harry Potter fan schaam ik mij daar natuurlijk wel een beetje voor, dus dat moet echt gaan veranderen (en hopelijk gebeurt dit ook met Kerst)! Ze staan helemaal bovenaan mijn verlanglijstje. We vergeten maar even dat dit drie boeken zijn!

2. Fantastic Beasts and Where to Find Them – Illustrated edition ( J.K. Rowling)

Laatst zag ik dat er ook een Illustrated edition is verschenen van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Ook deze wil ik natuurlijk super graag aan mijn collectie toevoegen! Ik vind het echt super knap dat iemand gewoon een prachtige illustratie weet te maken van een dier dat aan iemands fantasie is ontsproten! In dit boek vind je alle magische wezens.

3. Mistress of All Evil (Serena Valentino)

Ik vind het altijd erg intrigerend om over de ‘slechteriken’ te lezen. Hoe zijn ze geworden wie ze zijn? Wat heeft ze zo slecht gemaakt? De eerste drie boeken van Serena Valentino (Fairest of All, The Beast Within & Poor Unfortunate Soul) staan al in de boekenkast. Niet zo heel lang geleden is Mistress of All Evil verschenen! Hierin wordt het verhaal over Maleficent verteld. Waarom vervloekt zij een onschuldige prinses?

 

4. Noorse Goden (Neil Gaiman)

Laatst las ik het geweldige sprookje ‘De slaapster en de spintol’ en werd direct verliefd op de schrijfstijl van Neil Gaiman. Daarbij ben ik ook nog is gek op mythologie en de Marvel films over Thor. Hierdoor kan het dus niet anders dan dat het boek Noorse Goden op mijn verlanglijstje staat voor Kerst. Neil Gaiman bundelt in dit boek alle Noorse Mythen tot een geheel verhaal. Het begint met het ontstaan van de legendarische negen werelden en duikt dan in de levens van goden, dwergen en reuzen. Kan niet anders dan geweldig zijn!

5. Wie niet weg is (M.J. Arlidge)

Dit boek kan en mag niet ontbreken op mijn verlanglijstje! M.J. Arlidge is namelijk echt één van mijn favoriete thriller-schrijvers. Ik heb genoten van del 1 t/m 4 (Iene Miene Mutte, Piep zei de muis, Pluk een roos & Klikspaan) en deel 5 (Naar bed, naar bed) ligt ook klaar om gelezen te worden! Helen Grace is een heel intrigerend personage en in Wie niet weg is wordt het wel heel persoonlijk voor haar. Ze loopt een race tegen de klok en de inzet is niks minder dan haar leven!

 

Welke boeken staan er op jouw verlanglijstje?

Bron: Bloomsbury, Disney Press, Karakter, Boekerij

Lees ook: Verlanglijstje voor Kerst #2

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.