Overig, Wrap Up! & Book Haul

Wrap Up!: September 2017  

De maand september loopt alweer op zijn eind en dat betekent dat het tijd is voor een Wrap Up! In deze maand heb ik echt behoorlijk wat boeken gelezen (al zeg ik het zelf)! Zoals jullie misschien wel weten schrijf ik ook recensies voor Chicklit.nl, dus er staan ook een paar boeken tussen waarvan geen recensie op Magic of Books is verschenen. Desondanks wil ik mijn mening over deze boeken toch met jullie delen! Hieronder vind je alle boeken die ik in september heb gelezen samen met mijn beoordeling en een klein stukje uit de recensie die ik over het boek heb geschreven!

De Nieuweling (Taran Matharu) ★★★★★

Wat ik erg leuk aan De Nieuweling vindt is dat het vol met magie zit. Op de Vocans academie leert Fletcher magie te gebruiken en dat gaat hem niet zo heel makkelijk af. Het gaat niet vanzelf en hij moet er erg hard voor werken net als alle anderen (behalve de edelen dan). Het is dus gelukkig geen held die meteen alles kan! Dit maakt hem een erg realistisch personage. Daarnaast zijn de verschillende demonen die in het verhaal voorkomen geweldig. Ze worden tot in de details beschreven waardoor je de demon gewoon letterlijk voor je ziet. En Ignatius is echt een schatje! Zo een demon zou iedereen wel willen hebben!

Lees de recensie op Chicklit.nl

Levensbloed (Gena Showalter) ★★★★★

Het wordt Ten niet altijd even makkelijk gemaakt in Levensbloed: ze moet belangrijke keuzes maken, wordt aangevallen en ze moet ook nog haar code ontcijferen om zo een volwaardige schakel te worden! Maar je merkt dat Ten steeds sterker en krachtiger wordt in dit boek. Ze maakt een mooie ontwikkeling door en wordt een echte Troikaan in hart en nieren! Ze vergeeft en gelooft in iedereen. Ze geeft mensen zelfs een kans om zichzelf te bewijzen, terwijl zij dit eigenlijk niet verdienen.

Lees de recensie op Chicklit.nl

Cinder (Marissa Meyer) ★★★★★

Als het verhaal eenmaal je aandacht vast heeft dan laat het dit niet meer los, je blijft gewoon doorlezen totdat het uit is. Ik denk dat dit mede komt omdat Cinder gebaseerd is op het sprookje van Assepoester. Marissa Meyer heeft de grote lijnen uit het sprookje overgenomen, zoals de gemene stiefmoeder, de twee stiefzusters, de prins en het bal. Je weet dus eigenlijk wel een beetje wat er gaat gebeuren, maar je bent benieuwd naar de spin die Marissa Meyer eraan geeft. Dit maakt het verhaal toch heel erg onvoorspelbaar, ondanks dat je het sprookje al kent.

Lees hier de recensie van Cinder

Aan het Hof van Eden (Joelle Charbonneau) ★★★☆☆

Vanaf ongeveer de helft van het boek wordt het verhaal spannend. De duels tussen Carys en Andreus beginnen en je bent als lezer benieuwd naar de opdrachten die de Raad heeft verzonnen. Daarnaast is er een continuerende dreiging van de Xhelozi, wat dit precies zijn houdt Joelle Charbonneau bijna tot het einde geheim. Doordat je in het ongewisse blijft over deze monsters ontstaat er angst bij de lezer. Vooral omdat deze monsters opduiken in de duisternis en het is niet altijd zeker of Eden gehuld wordt in het licht.

Schaduwkinderen (Linda Jansma) ★★★★★

Er is geen enkel moment dat je door hebt hoe het verhaal precies in elkaar steekt. Er gebeurt elke keer wel weer iets onverwachts. Hierdoor zit er spanning in het verhaal vanaf het begin tot het einde. Daarnaast weet Linda Jansma wel hoe ze een boek moet eindigen zeg! Wat een cliffhanger! Je verlangt meteen naar het volgende boek: Uitverkoren! Gelukkig staat die al in mijn kast en kan ik meteen doorlezen! Schaduwkinderen is echt een aanrader voor de liefhebbers van crimeboeken!

Lees hier de recensie van Schaduwkinderen

Welke boeken hebben jullie deze maand gelezen? En welke raad jij echt aan?

Tagged , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.