Overig, Reading Challenge

Reading Challenge 2018

Het is alweer een weekje 2018 en dat betekent dat ik jullie even op de hoogte ga brengen van mijn Reading Challenge voor 2018. Ik las in het jaar 2017 58 boeken, dat zijn 8 boeken boven op het doel dat ik mezelf had gesteld (namelijk 50). Maar stiekem had ik er eigenlijk nog wel meer kunnen lezen als het aan mij had gelegen. Helaas roepen de dagelijkse verplichtingen ook en moet je af en toe je boeken aan de kant leggen! En met je vriend naar de bioscoop gaan is natuurlijk ook heel erg leuk!

Vlak voordat 2018 begon besloot ik om een account op Goodreads aan te maken (hiervoor hield ik mijn gelezen boeken bij op hebban en dat doe ik nog steeds). Hierna moest ik natuurlijk gaan bedenken hoeveel boeken ik in 2018 wil gaan lezen. Aangezien ik in 2017 58 boeken heb gelezen, wil ik er in 2018 natuurlijk meer lezen! En dus heb ik besloten om mijn Reading Challenge voor 2018 op 60 boeken te zetten! Ik hoop dat ik het ga halen, maar dat denk ik wel. Er zijn nog zoveel prachtige boeken die ik wil lezen.

Maar een Reading Challenge is natuurlijk geen echte uitdaging zonder een paar voorwaarden, en die zijn:

 • Lees minstens één klassiek verhaal van William Shakespeare,
 • Lees minstens 10 boeken die nog ongelezen in de boekenkast staan,
 • Lees een boek dat in 2018 verfilmd wordt,
 • Lees een boek dat een vriend(in) je heeft aanbevolen,
 • Lees de Harry Potter-serie opnieuw,
 • Lees een boek die je vriend/man voor je uitkiest,
 • Lees meer boeken van Nederlandse/Belgische auteurs, en
 • Lees een historisch boek.

Ik denk dat ik mij in 2018 wel kan vermaken met deze voorwaarden en hoop mijn Reading Challenge natuurlijk te halen. Af en toe zal ik jullie wel even een update geven met betrekking tot mijn vorderingen! En hier alvast de eerste: ik heb al 2 boeken gelezen in 2018, namelijk Voorlopers (Mirjam Hildebrand) en De Royals: Verleiding (Erin Watt). Wauw, wat een geweldige boeken om dit jaar mee te beginnen zeg. Ik zeg kom maar op met 2018!

Wat is jouw Reading Challenge voor 2018?

Tagged ,

2 thoughts on “Reading Challenge 2018

 1. Mooie doelen! Ik wil ook wat meer boeken van Nederlandse/Vlaamse auteurs lezen. Daarnaast wil ik ook mijn fysieke TBR kleiner maken, door mijn ongelezen boeken eerder op te pakken. Ik ben benieuwd welk verhaal van Shakespeare je kiest 🙂

  1. Dankjewel :). Ja ik weet echt nog totaal niet welk verhaal ik wil gaan lezen van Shakespeare! Maar ik ga binnenkort is in mijn boek kijken of misschien kies ik er gewoon random één.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.