Overig

In de jury voor het beste Young Adult boek van 2016

Het is nog even wennen om een blog bij te houden naast alle andere dingen in het leven. Maar ik heb jullie nu iets heel leuks te melden. Ik zit namelijk in de jury voor het beste Young Adult boek van 2016! Afgelopen week zijn op Chicklit.nl de drie beste boeken voor het Young Adult boek van het jaar bekend gemaakt. En ik kan wel zeggen dat het drie prachtige boeken zijn! Het gaat om Hof van Mist en Woede van Sarah J. Maas, De Duisternis 1: Het Zwarte Hart van Stephanie Garber en De Kroon van Kiera Cass. De eerste twee heb ik al gelezen en ze zijn allebei geweldig! De Selection-serie van Kiera Cass, waarvan De Kroon het vijfde boek is, had ik wel al in huis, maar ik was er nog niet aan begonnen. Dat ga ik dus nu nog even heel erg snel doen! Het is namelijk echt niet leuk om het vijfde boek van een serie als eerste te lezen. Gelukkig heb ik nog even de tijd om alle delen te lezen voor 1 maart, so wish me luck! Hieronder nog even de boeken op een rijtje:

Het Hof van Mist en Woede (Sarah J. Maas)

Dit is het tweede deel in de prachtige Hof van Doorns en Rozen-serie van Sarah J. Maas. Nadat de mooie Feyre de vloek van Amarantha heeft gebroken keert zij samen met Tamlin weer terug naar het Lentehof, om daar met hem te trouwen. Maar door het breken van de vloek is Feyre gebroken. Ze heeft vreselijke dingen moeten doen en doorstaan om het volk van Tamlin en Prythian te redden. Natuurlijk denkt zij ook aldoor aan de afspraak die zij gemaakt heeft met Rhysand, de Edelheer van het Nachthof.

De Duisternis 1: Het Zwarte Hart (Stephanie Garber)

De zusjes Scarlett en Donatella ontvluchten het kleine eiland waarop ze wonen vanwege hun wrede vader. Zij doen dit echter niet alleen, Scarlett heeft ervoor gezorgd dat de knappe, maar vervelende Julian hen helpt om van het eiland af te komen. Ze hebben kaartjes ontvangen voor het geheimzinnige en soms dodelijk spel van Legende, genaamd Caraval. Als Scarlett op het eiland arriveert is haar zusje Donatella verdwenen. Zij zet alles op alles om haar te vinden en haar te redden van de kwaadaardige Legende, Meester van Caraval.

De Kroon (Kiera Cass)

De Kroon is het vijfde deel in de Selection-serie. Twintig jaar nadat America Singer en prins Maxon verliefd op elkaar zijn geworden, hebben zij een dochter, Eadlyn. Nadat haar moeder een hartaanval kreeg, moest zij het bestuur van Illea overnemen. Zij is de eerste prinses die haar eigen selectie houdt. Eadlyn moet haar ware liefde tussen de 35 kandidaten weten te vinden. Soms verrast je eigen hart je. Eadlyn zal dan ook een hele moeilijk, maar erg belangrijke beslissing moeten gaan nemen.

Uit de bovenstaande boeken zal ik mijn keuze moeten gaan maken. Samen met de rest van de jury zullen we gaan discussiëren wie uiteindelijk de titel van Beste Young Adult boek van 2016 gaat krijgen. Ik heb eigenlijk al een favoriet vanaf het begin, maar misschien verandert deze nog na het lezen van De Kroon!

Welke van de drie beste boeken hoop jij dat de titel van Beste Young Adult boek van 2016 in de wacht gaat slepen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *