Hot or Not, Overig

Hot or Not: Pathé 4DX

Sinds december heeft Pathé de Munt in Amsterdam een zaal waarin je films in 4DX kunt bewonderen. Als echte filmliefhebber moest ik dit natuurlijk geprobeerd hebben. Zo gezegd, zo gedaan! Samen met mijn vriend heb ik inmiddels 3 films (Star Wars: The Last Jedi, Jumanji: Welcome to the Jungle en The Commuter) in Pathé 4DX gezien en kan daardoor wel een oordeel vormen over de Hot or Not-vraag!

Ik zal eerst even kort uitleggen wat Pathé 4DX nou eigenlijk precies inhoudt. Tijdens de film kunnen er 20 verschillende soorten effecten gecreëerd worden om op die manier de film levensecht te maken. Denk hierbij aan effecten zoals wind, water, warme lucht, sneeuw, bliksem en natuurlijk de bewegende stoelen. Dit alles maakt de filmervaring veel intenser dan alleen het staren naar een scherm. Je zit bijna in de film, je wordt bijna een onderdeel van de film in plaats van alleen een toeschouwer!

De eerste film die ik in Pathé 4DX gezien heb is Star Wars: The Last Jedi. Tijdens de gevechten vliegen de kogels je bijna letterlijk om de oren. Dit komt omdat er naast je hoofd hele harde wind ‘geschoten’ wordt. Ook rook je vaak een aparte geur waardoor het leek alsof je in de ruimteschepen aanwezig was (tenminste ik denk dat het er zo ruikt, ik ben er zelf nooit geweest haha). Ook de stoelen bewegen mee als het ruimte schip vliegt. Hierdoor werd het kijken naar Star Wars: The Last Jedi indrukwekkend om naar te kijken.

Het bovenstaande geldt natuurlijk ook voor Jumanji: Welcome to the Jungle en The Commuter. Maar bij elke nieuwe film die ik in Pathé 4DX kijk merk ik weer nieuwe effecten op. In Jumanji was er bijvoorbeeld bliksem en in The Commuter kwam er sneeuw naar beneden dwarrelen. Het maakt de filmervaring dus zeker een stuk intenser en spectaculairder. Aankomende vrijdag zal ik al naar de vierde film in Pathé 4DX gaan, The Maze Runnder: Death Cure. Ik ben nu al benieuwd wat voor nieuwe effecten me daar te wachten staan!

Eindoordeel Pathé 4DX: HOT!

Ben jij al naar Pathé 4DX geweest? Wat vond je ervan?

Bron: Pathé, Disney, Matt Tolmach Productions, Ombra Films 

Tagged ,

2 thoughts on “Hot or Not: Pathé 4DX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.