Overig

Even voorstellen…

Vanaf vandaag krijg ik versterking op Magic of Books, en ik wil haar graag even aan jullie voorstellen. Mariska, oftewel Heavenleighbooks, gaat mij helpen bij het recenseren van boeken! Ik heb Mariska ontmoet via Bookstagram en we kunnen het ontzettend goed met elkaar vinden. Qua genres vullen we elkaar perfect aan en zij zal dan ook vooral recensies gaan schrijven over romans en feelgood (maar af en toe ook een Young Adult of New Adult).

Om Mariska beter te leren kennen heb ik gevraagd of ze een aantal vragen over zichzelf kan beantwoorden en natuurlijk heeft ze dat gedaan:

Wie is Mariska?

 Ik ben een vrolijke en gekke boeken nerd.. en daarnaast een echte huismus! Alles wat met boeken te maken heeft vind ik eigenlijk leuk.. (leesclubs, bookstagram, boekensites, bookish goodies, boekenwinkels enz.) Daarnaast hou ik heel erg van koken/bakken en kijk ik graag series en films! Naast dat alles ben ik mama van een zoontje van 4 jaar, die gelukkig ook dol is op lezen en verslinden we samen elke dag meerdere prentenboeken!! Ik ben erg trots op mijn bookstagram account: HeavenLeighBooks! Ik stop al mijn liefde en creativiteit in mijn foto’s en ondertussen kan ik wel zeggen dat mijn foto’s herkenbaar en uniek zijn.. (incl. Confetti)

Hoe lang lees je al? 

Vanaf het moment dat ik zelf kon lezen, heb ik altijd gelezen! Er zijn wel periodes dat het iets minder was, maar het is nooit compleet verdwenen.. Vanaf het moment dat de Twilight boeken serie uitkwam is het wel echt een stuk meer geworden en vanaf dat moment lees ik eigenlijk gemiddeld wel 1 boek in de week.

Waar is jouw liefde voor boeken vandaan gekomen?

Ik vond het geweldig als klein meisje om voor het slapen gaan, voorgelezen te worden door mijn moeder en al die prachtige prentenboeken samen te bekijken. Daar is mijn liefde voor boeken begonnen. Toen ik ouder was en studeerde aan de PABO, vond ik niks toffer om lessen te geven waarin ik boeken verwerkte en gebruikte. Ik spaar al vanaf mijn 16de prentenboeken, ondertussen heb ik een hele kast vol en lees ik ze nu met mijn zoontje! Eigenlijk zijn boeken gewoon echt een onderdeel van mij!

Ben je altijd al gek geweest op romans en feelgood?

Nee, eigenlijk niet.. Ik las altijd vooral kinderboeken en Ya (toen de tijd had het nog niet echt de naam Ya) en dan vooral fantasy of contemporary.. Het lezen van Romans en Feelgood is echt van de laatste jaren. Op een geven moment kom je op een leeftijd dat het niet meer altijd even leuk is om over 17-18-19 jarige te lezen en wil je weleens wat oudere hoofdpersonen en meer situaties waar je zelf op dat moment ook in bevindt. Ondertussen kan ik wel zeggen dat Feelgood Romans mijn hoofd genre is dat ik lees! (Maar ik zal nooit stoppen met het lezen van YA)

Wat is jouw favoriete boek (of boekenserie)?

Uhm.. Ik ben erg fan van de boeken van Colleen Hoover.. maar de twee series waar ik niet meer zonder zou kunnen zijn “de hof van..” serie van Sarah J. Maas en the Lunar Chronicles van Marissa Meyer!

Wat is jouw favoriete film?

Ik vind echt te veel film tof! Alles behalve Horror (dan slaap ik echt niet meer).. maar de film die mij altijd bij is gebleven is: “Seven pounds” met Will Smith in de hoofdrol.. echt een prachtige film en als ik er 1 moet aanrader, zou die het zijn!

Favo series zijn: Teenwolf, Riverdale, Arrow, The Blacklist, Dawson’s Creek en Gilmore Girls.

Wat vind je de mooiste quote ooit? 

“There are good days and hard days for me.. Don’t let the hard days win” uit de Hof van.. serie van Sarah J. Maas! Deze quote zegt alles voor mij..

Morgen zal de allereerste recensie van Mariska op Magic of Books verschijnen, dus hou mijn blog in de gaten als je die niet wilt missen! Net als ik, maakt Mariska alle foto’s die bij haar recensies online komen helemaal zelf. Ook alle foto’s in deze blog zijn van haar!

Kijk jij uit naar de recensies van Mariska? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *