Overig

Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot films

Ondanks het feit dat niet alle boekverfilmingen even leuk zijn, maakt mijn hart toch elke keer een klein sprongetje als ik hoor dat een boek verfilmd wordt. Ik ben benieuwd of ze het toch een beetje maken zoals ik het in mijn hoofd had voorgesteld tijdens het lezen. Er spoken daarom altijd meteen een paar vragen door mijn hoofd: Wordt de film net zo goed als het boek? Welke scènes uit het boek halen de film? Welke niet? Hebben ze wel de juiste acteurs gecast? Ook in 2018 worden weer een aantal prachtige boeken verfilmd. Ik heb ze hieronder op een rijtje gezet!

Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot filmsDe Labyrintrenner: Doodskuur – James Dashner (25 januari 2018)

Wat hebben we toch lang moeten wachten op de derde film in De Labyrintrenner-serie: Doodskuur!  Samen met de Laarders moet Thomas naar de Laatste Stad om zijn vrienden te kunnen redden. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Laarders hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.

Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot filmsVijftig Tinten Vrij – E.L. James (8 februari 2018)

Dat ook het derde deel van de Vijftig Tinten Grijs-serie wordt verfilmd is natuurlijk niet een hele grote verrassing! In Vijftig Tinten Vrij zullen Anastasia en Christiaan elkaar eindelijk het ja-woord geven. Maar na de bruiloft kunnen ze niet heel erg lang van de wittebroodsweken genieten. Hun donkere verleden lijken ze maar niet achter zich te kunnen laten, er liggen namelijk duistere figuren op de loer…

A Wrinkle in Time – Madeleine L’Engle (8 maart 2018)Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot films

Oprah Winfrey, Reese Whiterspoon, Chris Pine zijn zomaar een paar acteurs die in A Wrinkle in Time te zien zijn. Tijdens zijn onderzoek naar tijdreizen verdwijnt de vader van Meg plotseling. Samen met haar broertje Charles Wallace en hun vriend Calvin reist ze door tijd en ruimte naar een verre planeet om hem te zoeken. Onderweg krijgt het drietal te maken met de Machten van de Duisternis en moet Meg haar broertje redden uit handen van het Kwaad.

Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot filmsSimon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli (15 maart 2018)

Een film waar zeker velen naar uitkijken is Love, Simon. Simon Spier valt op jongens, maar dit wil hij nog niet aan de grote klok hangen. Toch zal hij binnenkort uit de kast moeten komen omdat zijn leven steeds moeilijker wordt. Maar hoe moet hij het aanpakken? Hij wil zijn vrienden niet kwetsen en zeker niet de jongen waar hij op valt!

Ready Player One – Ernest Cline (29 maart 2018)Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot films

Speciaal voor de liefhebbers van sciencefiction is er Ready Player One en niemand minder dan Steven Spielberg is de regisseur. In 2045 zoeken de mensen hun heil in OASIS, een virtual reality game. Wie als eerste de Easter Egg, die in OASIS is verstopt, vindt zal een fortuin krijgen. Ook Wade Watts heeft hier wel oren naar en raakt verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een wereld vol mysteries en gevaar!

The Darkest Minds – Alexandra Bracken (20 september 2018)Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot films

Het eerste deel van The Darkest Minds-trilogie ‘De overlevenden’ is pas net bij Uitgeverij Karakter verschenen, maar de film staat al een tijdje op de planning. Op haar tiende wordt Ruby naar Thurmond gestuurd. Ruby heeft een mysterieuze ziekte overleefd en hierdoor bezit zij bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn. Op haar zestiende is zij hierdoor één van de gevaarlijkste tieners van het land.

Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot filmsWat ons niet zal doden – David Lagercrantz (18 oktober 2018)

Het duurt nog ongeveer een jaar, maar dan zal het vierde deel in de Millenium-serie, The Girl in the Spider’s Web, verfilmd worden. Millenium heeft nieuwe eigenaren en dat betekent dat Mikael Blomkvist zich zal moeten bewijzen. Dit is nog niet zo makkelijk als het lijkt, maar dan krijgt hij een telefoontje van Frans Balder krijgt. Hij beweert zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse Inlichtingendienst en heeft ook nog contact gehad met Lisbeth.

Deze 8 boeken worden in 2018 omgetoverd tot filmsWaar het licht is – Jennifer Niven (Onbekend)

Finch en Violet ontmoeten elkaar op de rond van een hoge klokkentoren. Het is niet duidelijk wie wie redt, maar er bloeit direct een vriendschap tussen de twee op. Ze vertellen elkaar hun geheimen. Violet komt erachter dat Finch helemaal geen freak is en Finch leert haar van het leven te genieten. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

 

Naar welke boekverfilming kijk jij het meeste uit?

Bron: Prometheus, Uitgeverij Q, Square Fish, Blossom Books, Karakter, Signatuur, Moon 

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.