Overig, Tips!

De 10 mooiste kostuumdrama’s 

Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik dol ben op kostuumdrama’s. Vroeger als klein meisje keek ik al naar Sissi samen met mijn oma. Geen wonder dat die film dan ook in het onderstaande rijtje thuishoort. Ik vind het heerlijk om even naar een andere tijd te reizen. Vol bewondering kijk ik naar alle geweldige jurken die voorbij komen! Stiekem zou ik ook weleens in zo een prachtige jurk willen dansen. Al is het maar voor één keertje. Een meisje mag dromen toch? Ik heb hieronder 10 kostuumdrama’s op een rijtje gezet die ik het mooiste vind.

  1. Sissi (1955)

De oudste film in het rijtje is Sissi en die heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het is een Oostenrijkse film en het eerste deel van een trilogie. Het is een geromantiseerd verhaal over de jonge keizerin van Oostenrijk, Elisabeth. In de film wordt keizer Franz Joseph verliefd op de jonge Elisabeth van Beieren, die door iedereen Sissi wordt genoemd. Maar het hof is in de eerste instantie nogal gereserveerd, maar dat verandert al snel door de overtuigende kracht van Franz Joseph. Sisi verlaat haar huis en haard om met hem te trouwen!

87a8d9d30c35b89727c226ead30f4196--sissi-film-empress-sissi

Bron: Erma-Film

  1. Sense & Sensebility (1995)

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen. Vlak voordat Mr. Dashwood overlijdt laat hij het huis achter aan zijn enige zoon uit zijn eerste huwelijk. Zijn zoon belooft op zijn beurt dat hij zal zorgen voor de andere dochters van zijn vader. Mr. Dashwood heeft namelijk ook nog een tweede vrouw en drie dochters. Helaas houdt hij zich niet aan zijn belofte. De tweede vrouw van Mr. Dashwood en hun drie dochters worden door de erfenis uit het landhuis gezet. Gelukkig biedt een aardige neef hen onderdak aan. De twee oudste dochters zijn nog steeds vrijgezel, maar hebben hun oog op wel hele leuke mannen laten vallen.

Bron: Columbia Pictures Corporation

  1. Elizabeth (1998)

De katholieke koningin Mary overlijdt en haar protestantse half-zus Elizabeth, de dochter van Anne Boley en koninh Hendrik VIII, volgt haar op. Ze wordt direct omringd door allemaal adviseurs. Sommige staan aan haar kant, maar andere hebben een geheime agenda. Zij zien namelijk liever een katholieke koningin. Ze wordt verliefd op Robert Dudley en wil met hem trouwen. Maar volgens haar adviseurs is hij niet geschikt. Ze zal op zoek moeten gaan naar een echtgenoot, zodat ze voor een opvolger kan zorgen!

Bron: PolyGram Filmed Entertainment

  1. Ever After: A Cinderella Story (1998)

Zoals de titel al doet vermoeden is deze film natuurlijk gebaseerd op het sprookje van Assepoester. De vader van Danielle komt heel plotseling te overlijden. Na zijn dood wordt Danielle door haar stiefmoeder en stiefzuster gebruikt als huishoudelijke: hulp, koken, wassen, schoonmaken, niks is te gek. Toch behoudt zij haar vrolijkheid en groeit op tot een mooie en sterke vrouw. Op een dag komt ze de knappe prins Henry tegen en zijn leven gaat ook niet over rozengeur en maneschijn. Gelukkig is de aardige Leonardo da Vinci er om ze te helpen.

Bron: Twentieth Century Fox Film Corporation

  1. Casanova (2005)

Toen ik nog een tiener was keek ik zwijmelend naar deze film. Daarom mag ook deze film niet ontbreken in dit rijtje! Wie kent de beruchte en beroemde Casanova nou niet? In het Venetië van de 18de eeuw was geen enkele vrouw veilig voor zijn charmes. Getrouwd, ungehuwd, jong en oud, hij versiert ze allemaal! Maar dan ontmoet hij de beeldschone Francesca Bruni. En laat het nou net zo zijn dat ze niks van hem moet hebben, want zij wacht op haar ware liefde. Voor het eerst in zijn leven wordt Casanova afgewezen door een vrouw. Dat kan hij natuurlijk niet over zijn kant laten gaan en hij trekt alles uit de kast om haar toch aan de haak te slaan!

casanovapic.jpgBron: Touchstone Pictures

  1. Pride & Prejudice (2005)

In het Engeland van de 18de eeuw wonen de vijf zusjes Bennet, die door hun moeder worden opgevoed met maar éé doel: een geschikte man vinden om mee te trouwen. Als er een rijke man in de buurt komt wonen zijn de Bennets hoopvol. Het is vast een man met veel vrienden, dus er moeten haast wel potentiele echtgenoten voor de zusjes tussen zitten! Maar als Elizabeth kennis maakt met de charmante en snobistische Mr. Darcy zijn de poppen aan het dansen!

Bron: Universal Pictures

  1. The Other Boleyn Girl (2008)

Het verhaal van Anne Boleyn kennen de meeste natuurlijk wel, zij trouwde uiteindelijk met koning Hendrik VIII en werd na een paar jaar huwelijk onthoofd. Maar ze had een zusje en ook zij denkt de liefde van haar leven aan het hof van de Tudors te kunnen vinden. Net als Anne valt ze voor de charmes van Koning Henry. De spanningen lopen hierdoor hoog op!

BoleynGirl1.jpgBron: Columbia Pictures

  1. A Royal Affair (2012)

A Royal Affair vertelt het verhaal van de jonge koningin Caroline Mathilde die op 15-jarige leeftijd trouwt met de gestoorde koning Christian VII. Hij lijdt aan schizofrenie en er wordt in 1769 een dokter, Johann Friedrich Struensee, aangenomen voor de koning. De koningin wordt verliefd op de dokter en ze hebben een geheime affaire. De ‘verboden liefde’ blijkt een revolutie, die de natie voor eens en altijd zal veranderen!

Bron: Zentropa Entertainments

  1. Romeo & Juliet (2013)

Het klassieke liefdesverhaal van Shakespeare verdient een ereplaatsje in dit rijtje! Tussen de families Capulette en Montague heerst al jaren oorlog. Ondanks dat worden Romeo en Juliet verliefd op elkaar. Maar zullen zij samen kunnen leven? Of maakt de ruzie tussen hun families alles kapot?

Bron: Amber Entertainment

  1. Tulip Fever (2017)

In Tulip Fever volgen we het verhaal van het weesmeisje Sophia (Alicia Vikander). Ze woont samen met haar zusjes in het klooster, maar wordt uitgehuwelijkt aan de handelaar Cornelis Sandvoort (Christopher Waltz), een oudere man. Samen proberen ze een kindje te krijgen, alleen wil dat niet echt lukken. Om zichzelf en zijn vrouw toch te vereeuwigen huurt hij de jonge en talentvolle schilder Jan van Loos (Dane DeHaan) in om een portret van het echtpaar te schilderen. Jan en Sophia worden op slag verliefd op elkaar. Om bij elkaar te kunnen zijn verzinnen ze een list. Maar dit kunnen ze alleen bereiken door alles op het spel te zetten op de riskante tulpenmarkt.

Bron: Paramount Pictures

Welk kostuumdrama mis jij nog in dit rijtje?

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.