Covers: Original vs. Dutch, Overig

Covers: Original vs. Dutch #3

Een nieuwe maand betekent een nieuw ‘Covers: Original vs. Dutch’ artikel. In mijn artikel met Verwachte boeken: mei 2018 stonden weer drie boeken die er in het Nederlands totaal anders uitzien dan het origineel. Ik zet ze in dit artikel voor jullie op een rijtje en geef mijn mening erover! Welke zou ik eerder kopen? Het boek met de originele cover of die met de Nederlandse?

The Greed – Hebzucht (Scott Bergstrom)


Deze twee covers zijn echt wel totaal verschillend van elkaar en er zijn zeker geen overeenkomsten die ik kan vinden! De Nederlandse cover van dit boek is eigenlijk precies hetzelfde als het eerste deel, Meedogenloos. Alleen was die cover met blauwe accenten en deze met gele. Ik denk dat ik zelf eerder voor de Nederlandse cover zou gaan en niet voor de originele. Ik vind die een beetje saai en het spreekt me niet echt heel erg aan om te gaan lezen, in tegenstelling tot de Nederlandse. Die zou ik in een boekwinkel zeker wel een keertje oppakken!

Obsidian (Jennifer L. Armentrout)

Het volgende boek is Obsidian van Jennifer L. Armentrout. Ook deze covers verschillen als dag en nacht van elkaar. Toch vind ik dat ze allebei wel iets mysterieus hebben. Bij de originele cover vraag je jezelf meteen af wie die man op de voorkant is en dan staat er ook nog een quote op: “They’re not like us…”. Wie zijn niet zoals ons? Die knappe man? Of het meisje dat hem omhelst? Of allebei? Daarentegen vind ik de Nederlandse cover eigenlijk wel mooier door de goudachtige kleur en de silhouetten van de jongen en het meisje. Het heeft allemaal wel iets magisch. Ook bij dit boek zou ik voor de Nederlandse cover gaan!

Steadfast – Zwartkracht (Claudia Gray)

Tot slot staat ook Zwartkracht van Claudia Gray in dit rijtje. Ondanks dat de covers verschillend zijn lijken ze toch ook wel een beetje op elkaar. Beiden zijn paars (de originele cover neigt iets meer naar blauw) en er staat een jonge vrouw op, die gekleed is in een jurk. En als ik eerlijk ben zou ik ook bij Zwartkracht kiezen voor de Nederlandse cover! Dat komt door de gele spikkeltjes, die geven de cover toch net iets extra’s waardoor ik hem in de boekhandel sneller zou pakken.

Welke cover vind jij mooier? De originele of de Nederlandse?

Tagged , , , , , ,

4 thoughts on “Covers: Original vs. Dutch #3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.